HC EEKLO WINT EN KRIJGT ECHTE TOPAFFICHE IN DERDE RONDE BEKER VAN BELGIË

11 september 2017 20:00

Verslag Beker van België: Aalst – HC Eeklo 24-29

Na een lange voorbereiding was het eindelijk zover, de eerste match met inzet van het nieuwe seizoen. In de tweede ronde van de Beker van België nam HCE het op tegen Aalst. In de voorbereiding werd eerder al vlot de maat genomen van Desselgem en Kortrijk 2, maar ervaring leert ons dat officiële wedstrijden vaak nog een ander paar mouwen zijn. Aalst was al gerodeerd, zij namen vorig weekend de maat van het Limburgse Tessenderlo.

Omdat Aalst twee klassen lager speelt dan Eeklo, mocht de thuisploeg met een 5-0 voorgift aan de match beginnen. De Meetjeslanders startten echter overtuigend en vonden met vlot combinatiespel makkelijk de weg naar doel. Aalst zag zijn voorsprong smelten als sneeuw voor de zon en na twintig minuten hingen de bordjes alweer gelijk. HCE had het wel moeilijk met het zeer potige spel van de Ajuinen en het kon maar moeilijk een grotere kloof slaan. Desalniettemin konden de bezoekers toch met een voorsprong gaan rusten.

Na de pauze kregen we meer van hetzelfde, het stevige Aalst zat vol adrenaline en kon langzaam dichterbij sluipen, na tien minuten in de tweede helft kwamen ze zelfs opnieuw gelijk. Eeklo kon echter nog een versnelling hoger schakelen en de potjes van de thuisploeg kookten traditioneel weer snel over. Na een terechte rode kaart was het kalf helemaal verdronken en kon HCE de wedstrijd eenvoudig uitspelen, eindstand 24-29 in het voordeel van de Eeklonaren.

Door deze overwinning mag HC Eeklo zich opmaken voor de ontvangst van BeNe-League ploeg Initia Hasselt, dit op donderdag 14 september om 20u30 in de Stedelijke Sporthal, we rekenen op al onze supporters om ons vooruit te schreeuwen tegen de ploeg die vorig jaar als vierde eindigde in de hoogste overkoepelende klasse in België en Nederland! Een ware topaffiche, we hopen dan ook dat jullie er bij zijn.

De reguliere competitie start zaterdag 16 september met een belangrijke verplaatsing naar Waasmunster. Voor de eerste thuiswedstrijd is het wachten tot 7 oktober, wanneer HCE het Limburgse Bocholt ontvangt.

Speelden mee voor HC Eeklo: Fabian Dhont, Ewoud Van Vooren, Ryan Stofferis, Nick De Bruyckere, Joren Van de Voorde, Ludovic Smet, Simon Roels, Ruben Theunynck, Pieter Borgers, Dylan Haans, Simon Callebaut, Simon Fraeyman en Joeri De Rocker