HC EEKLO EERVOL TENONDER TEGEN BENE-LIGAPLOEG INITIA HASSELT

16 september 2017 20:00

In de derde ronde van de Beker van België nam HC Eeklo het op tegen Initia Hasselt, een ploeg uit de BeNe-liga. Vorig jaar werden de Limburgers vierde en op deze manier ook de tweede beste Belgische ploeg, na Bocholt. Vorig jaar waren ze halve finalist in de Beker van België en op de eerste speeldag van de BeNe-liga toonden ze met een 37-24 overwinning tegen het Nederlandse Quintus al dat ze in goede vorm waren.

Het zou dus een zware wedstrijd worden voor de Meetjeslanders, die omwille van het reeksverschil met een 5-0 voorgift mochten starten. De bezoekers vlogen er meteen stevig in en het duurde even voor Eeklo zijn schroom overwon. Hasselt milderde dan ook snel tot 5-3, waarna uitblinker Pieter Borgers de motor dan toch in gang kreeg. Langer dan twaalf minuten kon HCE de voorsprong echter niet vasthouden. Het weerde zich als een duivel in een wijwatervat, maar de ervaring van Hasselt zorgde voor een 8-11 kloof na een kwartier spelen.

De thuisploeg begon wel steeds vrijer te spelen en de doelpunten lieten dan ook niet langer op zich wachten. Onder andere Joeri De Rocker en Ruben Theunynck vonden de weg naar doel en HCE kon de kloof beperken, 12-15 na 22 minuten. Vlak voor rust sloop dan toch wat vermoeidheid in de Eeklose rangen, de bezoekers beschikten over meer wisselmogelijkheden en duwden het gaspedaal nog iets dieper in. Op deze manier liepen ze voor de rust uit tot 14-22 via een sterke Bram Van Der Goten en Robbert Bogaerts.

Na de rust bleef Eeklo zich dapper verweren en keeper Fabian Dhont kon zich onderscheiden met een paar knappe reddingen. Onder impuls van een sterke Borgers en een nimmer aflatende Theunynck kon Eeklo het doelpuntentotaal verder aandikken, waardoor het eervol verloor met 25-41. Iedereen had een goed gevoel bij deze wedstrijd en we bereiden ons nu voor op de eerste competitiewedstrijd tegen HK Waasmunster deze zaterdag.

Speelden mee voor HC Eeklo: David Garcia, Joren Van De Voorde, Simon Callebaut, Joeri De Rocker, Simon Roels, Dylan Haans, Thomas Lievens, Ewoud Van Vooren, Fabian Dhont, Ruben Theunynck, Ryan Stofferis en Pieter Borgers