HC EEKLO LAAT ZEGE DOOR DE VINGERS GLIPPEN

17 september 2017 15:00

Na de verdienstelijke wedstrijd tegen Initia Hasselt, mocht HC Eeklo dit weekend de competitie aanvangen met een verplaatsing naar Waasmunster, steeds een moeilijke verplaatsing. Bovendien moest Eeklo het nog altijd stellen zonder Smet en Fraeyman, beiden waren dit weekend nog onbeschikbaar.

Eeklo liet het niet aan zijn hart komen en begon de wedstrijd met veel zelfvertrouwen. Er werd aantrekkelijk handbal gebracht en de Waaslanders werden onder druk gezet. Halfweg de eerste helft hadden de bezoekers een voorsprong van drie doelpunten uitgebouwd. HCE begon echter wat slordiger te spelen in aanval en had redelijk wat onnodige balverliezen. Na enkele snelle tegenaanvallen kon de thuisploeg de bordjes dan ook gelijk hangen. Via een bedrijvige Ruben Theunynck kon Eeklo alsnog met een kleine voorsprong de rust ingaan, 14-16 na dertig minuten spelen.

Na de rust kregen we aanvankelijk hetzelfde spelbeeld, beide ploegen vochten als leeuwen en de supporters kregen een mooie wedstrijd te zien. Desondanks bleek HKW toch iets secuurder in de afwerking en op dertig seconden van het einde kon de thuisploeg op voorsprong komen. Eeklo had nog één aanval om een gelijkspel uit de brand te slepen, maar het mocht jammer genoeg niet baten. Eeklo verliest op jammerlijke wijze de eerste competitiewedstrijd van het seizoen met 24-23 en had eigenlijk wel aansprak kunnen maken op meer.

Voor de eerste thuiswedstrijd is het wachten tot 7 oktober, wanneer HCE het Limburgse Bocholt ontvangt. Volgende week is Eeklo vrij en het weekend daarna trekt het naar het Limburgse Meeuwen.

Speelden mee voor HC Eeklo: Ewoud Van Vooren, Nick de Bruyckere, Ryan Stofferis, Joren Van De Voorde, Dylan Haans, Fabian Dhont, Pieter Borgers, Ruben Theunynck, Simon Roels, Simon Callebaut, Bavo Berth en Joeri De Rocker