HC BAR-DE-Q EEKLO BLIJFT OP ZOEK NAAR EERSTE ZEGE

2 oktober 2017 19:30

Na de verliespartij op de eerste speeldag tegen Waasmunster, mocht Eeklo, opnieuw op verplaatsing, op zoek gaan naar de eerste twee punten het nieuwe seizoen. Eeklo nam het op tegen het Limburgse Meeuwen. Jammer genoeg kregen de Meetjeslanders eerder deze week nog slecht nieuws: Ruben Theunynck, één van de sterkhouders, kondigde zijn afscheid als actief speler aan na een slepende schouderblessure. Hij was dit weekend dan ook niet van de partij.

Eeklo begon wel veelbelovend aan de match en kwam op een 0-2 voorsprong. De thuisploeg was verrast door de agressieve aanpak van de Eeklonaren en slaagde er niet in om een goede aanval op poten te zetten. Naarmate de eerste helft vorderde, vonden de Limburgers alsnog de nodige gaatjes in de Eeklose defensie en zo kon het de achterstand met mondjesmaat wegwerken. Enkele balverliezen zorgden ervoor dat Meeuwen zelfs op voorsprong kwam bij de rust, 14-12 na dertig minuten spelen.

Na de rust was het opnieuw Meeuwen dat het voortouw nam en na slordig spel van de bezoekers kon de thuisploeg de kloof op eenvoudige wijze uitdiepen. Eeklo keek zo al snel tegen een achterstand van zes doelpunten aan. In het laatste kwart van de partij probeerde HCE wel nog terug te komen, maar de voorsprong van de thuisploeg was helaas te groot. De wedstrijd eindigde op 24-21.

Eeklo blijft na twee speeldagen dus met lege handen achter en hoopt daar volgend weekend verandering in te brengen tijdens de eerste thuismatch van het seizoen. Op zaterdag 7 oktober ontvangen de Meetjeslanders het Limburgse Bocholt in de Eeklose sporthal, we rekenen op onze supporters om ons naar de broodnodige overwinning te schreeuwen!

Speelden mee voor HC Eeklo: Fabian Dhont, Ewoud Van Vooren, Bavo Berth, Ryan Stofferis, Nick De Bruyckere, Pieter Borgers, Ludovic Smet, Simon Callebaut, Simon Fraeyman, Simon Roels en Joeri De Rocker