HC BAR-DE-Q EEKLO WINT TEGEN LEIDER BOCHOLT

9 oktober 2017 10:35

In de eerste thuismatch van het seizoen mocht HC Bar-De-Q Eeklo het Limburgse Achilles Bocholt verwelkomen. De thuisploeg stond voor een zware opdracht tegen de ongeslagen leider. De eerste twee wedstrijden van het seizoen werd er goed gespeeld, maar helaas telkens nipt verloren tegen Waasmunster en Meeuwen. Erger was echter het gedwongen afscheid van Ruben Theunynck omwille van een aanslepende blessure en de vele andere blessures die de kern op dit moment teisterden. Met een beperkte kern begon HCE met de moed der wanhoop aan een op papier wel heel zware opdracht.

Bocholt startte furieus door meteen twee keer te scoren in de eerste halve minuut. De thuisploeg moest even bekomen en kon pas na vijf minuten een eerste keer scoren. Bij de Limburgers was voornamelijk spelverdeler Lamers de gevaarlijke man, Eeklo bleef op achtervolgen aangewezen en zag na een kwartier op tegen een driepuntenkloof: 6-9 in het voordeel van de bezoekers. Plots sloeg de motor van de Meetjeslanders echter volledig aan. Joeri De Rocker scoorde 3x op rij om snel op gelijke hoogte te komen en via Dylan Haans en een vinnige Simon Callebaut slaagde HCE erin om zelf een driepuntenkloof te bekomen: 13-10 na twintig minuten. Eeklo hield vol en kon uiteindelijk gaan rusten met een onverhoopte 16-14 voorsprong.

Het talrijk opgekomen thuispubliek was danig onder de indruk van de prestatie van hun ploeg en wou maar wat graag hun team ondersteunen om zo een belangrijke zege te kunnen binnenhalen. De pauze zorgde echter voor nieuwe oplossingen bij de Limburgers, want via de linkshandige Koninkx kwamen ze meteen opnieuw langszij. Erop en erover zou je dan denken, maar de thuisploeg bleef vurig strijden voor elke morzel grond. Gesteund door een ouderwets enthousiaste 8ste man en geleid door een beresterke Ludovic Smet bleef Eeklo volop in de strijd gaan. Lamers kon het mentaal niet zo goed meer aan en haalde een eerste keer uit door Simon Callebaut een kniestoot te verkopen, een voorbode van wat later een terechte rode kaart zou worden. De bezoekers geraakten steeds verder gefrustreerd en Eeklo profiteerde door de hoekspelers mooi vrij te spelen, youngster Simon Fraeyman zorgde voor de 22-21 met nog tien minuten te spelen. In deze zeer spannende wedstrijd toonden beide doelmannen meermaals dat ze heel wat in hun mars hebben. De bezoekende goalie stopte nog 2 zevenmeterworpen maar ook sluitstuk Ewoud Van Vooren toonde zich bij momenten onklopbaar, een pluim voor het 18-jarige talent uit onze eigen jeugdopleiding. De thuisploeg stelde alles in het werk om de twee punten thuis te houden en slaagde daar wonderwel in. Uitblinkers genoeg, maar finaal was het Pieter Borgers die met een kanonskogel de 26-24 eindstand op het bord zette.

Coach Koen Blondeel zorgde, ondanks een waslijst aan afwezigen, voor een klein mirakel door de leider in de competitie twee punten af te snoepen. Een deugddoende en verdiende zege voor HC Eeklo dat volgende week in Tongeren een andere Limburgse topper bekampt. Volgende thuismatch is op zaterdag 21 oktober, wanneer HC Eeklo tijdens de jaarlijkse friet- en stoofvleesavond het opneemt tegen Sporting NeLo 2. Inschrijven voor het jaarlijks eetfestijn kan nog steeds via de website, we hopen u daar te zien!

Speelden mee voor HC Eeklo: Simon Callebaut, Ryan Stofferis, Joren Vandevoorde, Joeri De Rocker, Ludovic Smet, Pieter Borgers, Ewoud Van Vooren, Fabian Dhont, Dylan Haans en Simon Fraeyman