HC BAR-DE-Q EEKLO VERLIEST EERVOL TEGEN SPORTING NELO

22 oktober 2017 17:05

Na het pijnlijke verlies van vorige week tegen Tongeren, nam HC Bar-De-Q Eeklo het deze week thuis op tegen het Limburgse Sporting NeLo. Voor een volgelopen Eeklose sporthal wouden de Meetjeslanders er alles aan doen om de punten thuis te houden.

Het waren echter de bezoekers die het beste uit de startblokken schoten, na vijf minuten keek HCE al tegen een 0-4 achterstand aan. Vooral Kenzo Van Vlierden toonde zich in deze fase heel trefzeker. Eeklo, nog steeds zonder sterkhouder Pieter Borgers, wist niet van welk hout pijlen maken. Via Simon Fraeyman kon HCE dan toch de nul van het bord vegen. De thuisploeg bleef vechten voor wat het waard was en kon gelijke tred houden met de bezoekers. Dankzij enkele knappe reddingen van keeper Fabian Dhont werd de schade beperkt en kon Eeklo gaan rusten bij een 9-14 achterstand.

Coach Koen Blondeel probeerde zijn manschappen zo goed als mogelijk op te peppen voor de tweede helft en wat niemand voor mogelijk achtte, leek even te gaan lukken. Halfweg de tweede helft kon HCE de kloof bijna dichten via een sterke en snelle Joeri De Rocker. NeLo kon in twintig minuten maar vijf keer scoren en HCE kwam terug tot 18-19. Enkele overhaaste beslissingen zorgden er echter voor dat Eeklo het momentum miste, waardoor de Limburgers weer tot 18-23 konden uitlopen. Uiteindelijk was het uitblinker De Rocker die de 19-24 eindcijfers vastlegde.

Volgende week speelt HC Eeklo opnieuw thuis tegen Initia Hasselt 2, we rekenen op de talrijke steun van de supporters om ons naar de overwinning te schreeuwen.

Speelden mee voor HC Eeklo: Ryan Stofferis, Joren Van Vooren, Lothar Dhont, Joeri De Rocker, Jelle De Sutter, Simon Roels, Ludovic Smet, Kjentl Van Vooren, Thomas Lievens, Ewoud Van Vooren, Simon Fraeyman, Dylan Haans, Simon Callebaut en Fabian Dhont