HC BAR-DE-Q EEKLO VERLIEST BELANGRIJKE THUISMATCH

19 november 2017 15:05

Deze speeldag stond een rasecht degradatieduel op de agenda. HC Bar-De-Q Eeklo kende de voorbije weken wat pech met tal van afwezige sterkhouders en had iets recht te zetten na opeenvolgende uitnederlagen. Gelukkig recupereerde de thuisploeg met Ludovic Smet en Pieter Borgers twee belangrijke spelers. De bezoekers verloren op hun beurt vorige week ietwat verrassend de derby tegen Dendermonde en wilden maar al te graag de twee punten meenemen naar Lebbeke. De winnaar zou alvast niet meer op de laatste plaats staan na vanavond. Een aardig volgelopen Stedelijke Sporthal verwachtte dus een mooie wedstrijd.

Beide ploegen tastten elkaar goed af in de openingsfase. Het jonge Elita bracht fris en technisch handbal en kon aanvankelijk het voortouw nemen. Van 1-2 ging het naar 2-3 en 4-5 in de tiende minuut. Eeklo voelde zich sterker dan de voorbije weken en schakelde een tandje hoger. Via Pieter Borgers en Dylan Haans op tegenaanval werd een eerste kloofje opgebouwd. Net dan kreeg Elita 2 tijdstraffen, maar HCE kon niet profiteren van het overtal. Te overhaaste beslissingen en jammerlijke balverliezen zorgden ervoor dat de kloof niet werd uitgediept. Toen de thuisploeg op zijn beurt tegen 2 tijdstraffen aanliep, kregen de Meetjeslanders een lesje in effici├źntie. Met 4 goals in amper twee minuten tijd, kantelde de wedstrijd volledig. Eeklo probeerde nog een vuist te maken, maar moest alsnog bij een 11-14 achterstand gaan rusten.

Ook na de pauze stoomde Lebbeke door en het snelde meteen naar een zespuntenkloof. De ploeg van coach Koen Blondeel besefte dat het nu of nooit was en kwam eindelijk in hun eigen spel. Waar HCE de voorbije weken al te vaak het noorden kwijt was bij een stevige achterstand, werd nu wel gezapig aan het verkleinen van de kloof gewerkt. Het kompas van een sterke Jelle De Sutter stond perfect afgesteld na twee knappe goals op tegenaanval en zo was de inhaalrace bijna vervolledigd: 19-20 met nog tien minuten op de klok.

HCE mistte echter twee strafworpen en een resem open doelkansen, waardoor het momentum gemist werd. Op wilskracht ging de score nog naar 24-26 maar een finale poging om het nog echt spannend te maken in de laatste minuut, strandde op de ervaren Lebbeke-goalie. Deze sportieve wedstrijd eindigde uiteindelijk op 24-27. Een gemiste kans voor de Eeklonaren, die nu alleen het rijtje in Liga 1 sluiten. Volgende zaterdag wacht de lastige verplaatsing naar fiere leider Izegem, de week erna speelt Eeklo thuis tegen Dendermonde, dit op zaterdag 2 december. Winnen daar lijkt een must wil Eeklo nog een kans op het behoud maken. We rekenen dan ook op de talrijke steun van onze achterban!

Speelden mee voor HC Eeklo: Simon Roels, Simon Callebaut, Simon Fraeyman, Pieter Borgers, Ludovic Smet, Ewoud Van Vooren, Kjentl Van Vooren, Lothar Dhont, Fabian Dhont, Jelle De Sutter, Nick De Bruyckere, Joren Vandevoorde, Ryan Stofferis en Dylan Haans