Kidshandbalday in Lokeren

29 november 2017 20:00

Met een aantal enthousiaste spelers en speelsters van de JM8 en JM10 ploeg trokken we zondagochtend richting Lokeren voor de Kids Handbal Day.

Voor beide ploegen stonden 5 wedstrijden op het programma. Ons jongste team beet de spits af tegen Dendermonde. Ze aarzelden niet en konden meteen de score openen. Met enkele mooie passes, sterk verdedigingswerk en een wakkere keeper wonnen ze hun eerste wedstrijdje.

Nadien was het aan de jongens en meisjes van de JM10. Helaas waren ze maar met 3. Sander moest forfait geven wegens een wonde aan de knie. Gelukkig was Yarne mee om ons uit de nood te helpen als keeper. Miquel, Fleur en Fiebe lieten zich niet kennen maar verloren jammergenoeg hun eerste wedstrijd.

De JM8 ploeg was opgewarmd en deed het nog beter dan de eerste match! Ze lieten zien dat ze wilden scoren! Mats, Robbe, Lukas, Janne verdedigden prima, konden keer op keer de bal van de tegenpartij stelen. Vaak konden ze de vrije spelers een pas geven waardoor Warre, Loic, Mats en Jules enkele mooie doelpunten konden maken.

Ondertussen moesten de JM10 spelertjes ook terug het veld op. Ze kwamen in hun ritme en wonnen de 2 volgende matchen! Ondanks dat ze niet konden rekenen op wisselspelers, bleven ze verdedigen en scoren! Proficiat aan deze 4 doorzetters!

De volgende match van de JM8 waren ze pas echt in vorm en wonnen ze met 9-2. Elk om beurt wilden ze ook eens als keeper in het doel! Ze gaven het beste van zichzelf, konden allemaal wel hun doeltpuntje scoren en wonnen uiteindelijk alle wedstrijdjes! Fiere coach en trotse ouders!

Na de wedstrijden kregen de spelers ook nog een poster die ze lieten handtekenen door Jeroen De Beule van de Nationale ploeg. En als kers op de taart mochten ze ook nog eens een hele leuke handbaltshirt mee naar huis nemen!

Een geslaagde handbaldag! Go Goooo Eekloooo!!