HC BAR-DE-Q EEKLO IN HOEK WAAR DE KLAPPEN VALLEN

3 december 2017 18:25

Zaterdagavond speelde HC Bar-De-Q Eeklo de levensbelangrijke thuismatch tegen de voorlaatste uit het klassement, HBC Dendermonde. Bij winst kon Eeklo aansluiten bij Dendermonde, bij verlies bleef HCE troosteloos laatste. De inzet was met andere woorden groot aan beide kanten.

Het wedstrijdbegin ging volledig gelijk op, Eeklo vond en zocht gaten maar jammer genoeg kon het zelf de rangen ook niet altijd gesloten houden. Via een sterke Pieter Borgers en een bedrijvige Simon Fraeyman werd het 6-6 na twaalf minuten spelen. Eeklo plaatste een kleine tussenspurt en kon via Ludovic Smet en Joeri De Rocker uitlopen tot 10-7. De bezoekers bleven echter vechten voor elke morzel grond en vonden te snel het gaatje in de thuisafweer. Aan de overkant leden de Meetjeslanders ondertussen heel wat onnodige balverliezen, waardoor Dendermonde terug in de match kon komen. Kort voor rust sloeg HCE nog een kloof, 14-11 met nog vier minuten op de klok. Concentratieverlies en enkele heel ongelukkige beslissingen brachten de bezoekers echter voor de tweede keer terug in de match, waardoor HCE ging rusten met een nipte 15-14 voorsprong.

Het begin van de tweede helft was dan zowat het slechtste Eeklo dat we al gezien hadden dit seizoen. Scoren lukte nauwelijks en de bezoekers scoorden vijf keer op rij, 17-19 met nog twintig minuten te spelen. Vanaf dan ging de wedstrijd opnieuw gelijk op, maar het kwaad was jammer genoeg geschied. Dendermonde liep uit tot 21-24. Eeklo kon nog milderen tot 24-25 maar het schip was al verdronken. We moeten eerlijkheidshalve de hand in eigen boezem steken en durven toegeven dat we in de tweede helft nooit aanspraak op de overwinning gemaakt hebben. Een resem gemiste doelkansen (waaronder 5 zevenmeterworpen) zorgden ervoor dat het jonge Eeklo zichzelf de das heeft omgedaan tegen een gretig Dendermonde. Na de match niets dan teleurstelling bij spelers, coach en supporters. Het behoud lijkt verder weg dan ooit, maar toch zal de ploeg van Koen Blondeel er moeten blijven in geloven om alsnog iets van dit seizoen te maken.

Dit kan trouwens al volgende week zaterdag ,wanneer Eeklo opnieuw thuis speelt tegen Waasmunster. Afspraak om 20u15 in de Stedelijke Sporthal. We wensen alle supporters te bedanken voor de onvoorwaardelijke steun gisteren en we hopen dat iedereen er zaterdag ook weer bij is.

Speelden mee voor HC Eeklo: Simon Callebaut, Ryan Stofferis, Lothar Dhont, Joeri De Rocker, Jelle De Sutter, Ludovic Smet, Simon Roels, Kjentl Van Vooren, Pieter Borgers, Simon Fraeyman, Ewoud Van Vooren, Dylan Haans en Fabian Dhont