HC BAR-DE-Q EEKLO BEHAALT VERDIEND GELIJKSPEL TEGEN MEEUWEN

28 januari 2018 14:30

Zaterdag speelde HC Bar-De-Q Eeklo de eerste wedstrijd van het nieuwe jaar, thuis tegen het Limburgse Meeuwen, een ploeg waar HCE in het verleden reeds enkele pittige duels tegen uitvocht.

De match begon vrij evenwichtig. Meeuwen kon traditioneel voornamelijk dreigen via Dries Broeckmans, terwijl de thuisploeg probeerde op verschillende manieren gevaarlijk te zijn. Meeuwen liep uit tot 5-7, maar via een sterke Simon Fraeyman en een snelle Simon Roels kon de thuisploeg milderen en zelfs op voorsprong komen, 9-8 na 19 minuten. De wedstrijd bleef in evenwicht en HCE kon met een 11-10 voorsprong gaan rusten.

Na de rust vochten de bezoekers voor wat ze waard waren en via opnieuw Dries Broeckmans nam Meeuwen het voortouw, 13-14 na zeven minuten. Eeklo liet zich niet doen en kwam opnieuw voor, 16-14 met nog zeventien minuten op de klok. Meeuwen werd steeds potiger en er volgde dan ook een rode kaart na een aanslag op Joeri de Rocker. De wedstrijd ging gelijk op en beide ploegen kwamen elk om beurt op voorsprong. Uiteindelijk liep Meeuwen 19-20 uit maar in een bloedstollend slot kon Pieter Borgers finaal de bordjes gelijk hangen, 20-20 na zestig minuten. Hier had meer ingezeten voor de Meetjeslanders. Volgende thuismatch is op zaterdag 24/02 tegen Tongeren, we rekenen opnieuw op de massale steun van het publiek.

Speelden mee voor HC Eeklo: Simon Callebaut, Nick De Bruyckere, Joren Van De Voorde, Joeri De Rocker, Jelle De Sutter, Ludovic Smet, Simon Roels, Bavo Berth, Pieter Borgers, Ryan Stofferis, Ewoud Van Vooren, Simon Fraeyman, Kjentl Van Vooren en Fabian Dhont