HC BAR-DE-Q EEKLO KAAPT NET GEEN PUNT WEG

5 maart 2018 10:55

Vorig weekend diende de wedstrijd tegen Callant Tongeren 2 uitgesteld te worden aangezien teveel spelers nog niet hersteld waren van griep. Deze week konden de troepen van Koen Blondeel wel volledig aantreden buiten Simon Fraeyman.

Sporting Nelo was de tegenstander die bekend staat voor jong, dynamisch en snel handbal. In de heenronde moest HC Eeklo zijn meerdere erkennen, maar voelden ze dat er wel meer in zat.

Het wedstrijdbegin was heel gelijk opgaand en via een sterke Pieter Borgers en Jelle De Sutter hingen de bordjes in evenwicht na 8 minuten: 4-4. Eeklo kon echter het tempo eventjes niet volgen en had teveel balverlies, probeerde te scoren via halve kansen en Nelo kon zo onder leiding van topscorer Arne Breebels (9 doelpunten) uitlopen naar 11-5. Coach Blondeel herschikte licht zijn troepen, maande iedereen aan zijn opdrachten uit te voeren die vooraf goed bepaald waren en vroeg vooral te wachten op 100% doelkansen. De groep pikte dit goed op en kon via diezelfde De Sutter, Borgers en Dhont terug komen tot 12-10, wat meteen ook de ruststand was.

Met veel moed begon Eeklo aan de tweede helft want ze voelden dat er mogelijkheden waren om hier iets te rapen. Nelo controleerde aanvankelijk de wedstrijd het eerste kwartier van de tweede helft via Breebels en Lehaen, maar Eeklo liet de thuisploeg nooit verder dan 3 doelpunten uitlopen. Met nog 10 minuten op de klok probeerde Eeklo door te duwen en via een goede Simon Roels kroop het dichter tot 21-21 met nog 3 minuten op de klok. Beide ploegen hielden het hoofd niet koel genoeg, maar het was Nelo die nog kon scoren via Vanvlierden. Eeklo kreeg nog 1 kans met nog een halve minuut op de klok, maar verspeelde de kans op een gelijkspel: 22-21 eindstand

Alweer een gemiste kans voor Eeklo, maar Eeklo mocht gezien het scoreverloop niet hopen op meer dan een gelijkspel. Eeklo dient de balverliezen te beperken, gemiste strafworpen te elimineren en open doelkansen beter af te werken willen we dit soort wedstrijden winnen. Deze goede prestatie moet de groep echter moed geven voor nog 2 belangrijke maanden met nog heel wat wedstrijden tegen directe concurrenten voor degradatie. Volgende week zaterdag staat de thuiswedstrijd tegen Olse Merksem 2 gepland. Supporters op post!

Speelden mee voor HC Eeklo: Berth Bavo, Borgers Pieter, Callebaut Simon, De Bruyckere Nick, De Rocker Joeri, Dhont Lothar, De Sutter Jelle, Roels Simon, Smet Ludovic, Stofferis Ryan, Van De Voorde Joren, Van Vooren Ewoud, Van Vooren Kjentl