HC BAR-DE-Q EEKLO KAN PUNTEN ALWEER NIET THUIS HOUDEN

12 maart 2018 08:55

Vorige week graaide Eeklo, na een goede prestatie, bijna een punt mee uit Neerpelt. Al meerdere malen dit seizoen werd getoond dat het niveau van Liga 1 zeker haalbaar is, jammer genoeg wordt dit niet omgezet naar puntengewin. Ook tegen Merksem hoopte HCE op een beter resultaat. Helaas moest topschutter Pieter Borgers verstek geven wegens griep.

Merksem, dat een zorgeloos seizoen draait, teert vooral op de ervaring van enkele ex-eersteklassespelers, die bij momenten hun klasse laten bovendrijven. De thuisploeg trachtte geconcentreerd te spelen en opende alvast fris en wakker. Een gelijk opgaande openingsfase, met onder meer een knappe goal van Lothar Dhont, zorgde voor een 3-3 tussenstand. Door snel en beweeglijk handbal te brengen, geraakte HCE ook zonder Borgers vlot aan kansen. De snelle jongens bij Eeklo zorgden ook voor wat onrust op de tegenaanval. Waar Joeri De Rocker en Simon Roels nog een elk een uitgelezen doelkans misten, werkte Jelle De Sutter wel vlot af en klom Eeklo zelfs even op voorsprong. De bijzonder sterke eerste helft van de Meetjeslanders werd uiteindelijk bij een 12-13 achterstand afgesloten, alles nog te spelen en een veelbelovende eerste helft van de thuisploeg.

De Antwerpenaren kwamen echter sterker uit de kleedkamer en Eeklo kreeg het moeilijker om tot open doelkansen te komen. Eeklo had veel energie verspeeld in de eerste helft en de beperkte wisselmogelijkheden zorgden toch voor een moeilijke fase in de wedstrijd. Merksem beschikte over een ruimere bank en kon de wedstrijd zo naar zich toe trekken. Een bij momenten te lakse verdediging liet keeper Ewoud Van Vooren bij momenten in de steek en aanvallend liep het steeds stroever, al was het kapitein Ludovic Smet die met enkele knappe doelpunten zijn ploeg op sleeptouw probeerde te nemen. Het kwaad was echter geschied en de vijfpuntenkloof leek onoverbrugbaar. Uiteindelijk werd de wedstrijd afgesloten bij 22-28 cijfers in het voordeel van de bezoekers.

Volgende week speelt HC Bar-De-Q Eeklo opnieuw thuis tegen het Antwerpse Uilenspiegel, we rekenen op jullie steun!

Speelden mee voor HC Eeklo: Ludovic Smet, Bavo Berth, Lothar Dhont, Ewoud Van Vooren, Simon Callebaut, Simon Fraeyman, Simon Roels, Jelle De Sutter, Joeri De Rocker, Ryan Stofferis, Nick De Bruyckere en Joren Van De Voorde