HC BAR-DE-Q EEKLO VERLIEST MATCH NA ZWAK WEDSTRIJDEINDE

18 maart 2018 17:20

Vorige week slikte Eeklo, zonder Pieter Borgers, een logisch verlies tegen het ervaren Merksem. Deze week was de topschutter gelukkig volledig hersteld van griep. Buiten Dylan Haans (knie) en Fabian Dhont (op Erasmus naar Praag) kon coach Blondeel op alle spelers rekenen om deze cruciale match aan te vatten. Wilde Eeklo nog enigszins hoop houden op het behoud, dan kon deze thuiswedstrijd tegen Uilenspiegel maar beter gewonnen worden.

In de heenwedstrijd in november werd Eeklo door de Antwerpenaars naar huis gespeeld (37-18), een zeldzaam hoogtepunt in een moeizaam seizoen voor Uilenspiegel. Echter, de voorbije weken draaien de Antwerpenaren op volle toeren, met een knappe overwinning tegen HK Waasmunster en een duidelijke 32-21 overwinning tegen mededegradatiekandidaat Dendermonde.

Beide teams startten voornamelijk verdedigend sterk en konden de weg naar doel niet snel vinden. Het was Uilenspiegel dat de score kon openen en vervolgens meteen vol op de gaspedaal ging staan. Eeklo was aangeslagen en kreeg zowat elke aanval een goal om de oren. Verbazing op de tribunes, 1-6 na 10 minuten. De time-out van coach Blondeel bracht een welgekomen rustmoment,waarna Eeklo zich sterk herpakte. Mooie aanvallen werden in elkaar geknutseld & afgewerkt en in verdediging werd als een blok gewerkt met Ludovic Smet en Lothar Dhont als aanvuurders. De 5 punten achterstand werd snel omgezet in een 2 punten voorsprong, Uilenspiegel even van slag. Het vervolg van de eerste helft was gelijkopgaand, na de grote achterstand in het begin van de wedstrijd trok Eeklo tevreden richting de kleedkamers met een nipte 12-11 voorsprong.

Eeklo kon amper 2 keer punten pakken dit seizoen en voelde dat dit de wedstrijd was waarop het moest gebeuren. Het startte ook de 2de helft geconcentreerd en wilde gretig de voorsprong uitbouwen, wat ook lukte, onder meer met Joeri De Rocker op de tegenaanval. De heren uit Wilrijk, die qua gestalte een stuk boven Eeklo uitsteken, hadden het lastig met de kwieke tegenstanders, kapitein Ludovic Smet zette de 16-11 op het scorebord, match gespeeld denk je dan. Uilenspiegel gaf zich niet gewonnen en knabbelde beetje bij beetje aan de achterstand. Eeklo bleef vrij vlot open kansen creëren maar faalde nu jammerlijk in de afwerking. De open doelkansen die op de bezoekende goalie werden besloten konden niet meer bijgehouden worden en de nervositeit groeide. Uilenspiegel kroop daardoor zelfs naast Eeklo, al lag dat zeker niet aan thuisdoelman Van Vooren, die een zeer sterke match keepte. 17-17 met nog een tiental minuten te gaan, het moment om alsnog de punten over de streep te trekken. De grote linkeropbouwer was al de hele tweede helft goed bij shot en de inbreng van cirkelspeler Adriaenssens bezorgde de verdediging problemen. Het was ook Adriaenssens die met meeval in de afwerking zijn team op een 2 punten voorsprong zette. Het zat de thuisploeg niet mee, Simon Roels scoorde wel nog de aansluitingstreffer, maar toen Eeklo in de slotminuten met een man minder viel na een tijdstraf, was het kalf verdronken, 19-21 eindstand.

Deze wedstrijd had Eeklo altijd winnend moeten afsluiten, de scheidsrechterlijke beslissingen zaten niet altijd mee, maar met de waslijst aan open kansen die gemist werden, schoot Eeklo zichzelf in de voet. Volgende week speelt Eeklo op Lebbeke, hopelijk meer geluk dan!

Speelden mee voor HC Eeklo: Joeri De Rocker, Simon Roels, Pieter Borgers, Ludovic Smet, Lothar Dhont, Jelle De Sutter, Ewoud Van Vooren, Joren Van De Voorde, Ryan Stofferis, Nick De Bruyckere, Bavo Berth, Simon Callebaut en Simon Fraeyman