Verslag tornooi Izegem J/M14

3 april 2018 10:20

De JM14 keek afgelopen weekend niet alleen uit naar Vlaanderens mooiste, maar ook naar het paastornooi in Izegem. Al vroeg in de ochtend (7u30) werd verzameld aan de sporthal. Door blessures en vakantie, vertrok een beperkte kern van 7 spelers met veel enthousiasme naar West-Vlaanderen.

Net voor de start van de eerste wedstrijd tegen Elita, blesseerde Kiyomi zich en kon onmogelijk verder. Zij zal pas binnen enkele weken de trainingen kunnen hervatten en wensen haar dan ook een spoedig herstel toe. Door deze blessure, moest Eeklo de wedstrijd in ondertal afwerken.

Eeklo was even van slag, maar toonde veerkracht en kwam met zeer mooi combinatiehandbal terug tot één punt. Elita trok na een mooie pot handbal uiteindelijk het laken naar zich toe.

Ondertussen werd Eber, die met de JM12 deelnam, opgetrommeld om onze ploeg te versterken. De volgende twee matchen tegen Assesse en Roeselare werden vervolgens verdiend gewonnen. Om nog een kans te maken op de finale, moest de matchen tegen Wahagnies en Kortrijk gewonnen worden. HC Eeklo vocht voor wat het waard was, maar door gebrek aan wisselspelers, zorgde de vermoeidheid ervoor dat onze ploeg het onderspit moest delven tegen deze fysiek sterke ploeg. De JM14 wou zich nog een laatste keer tonen tegen Kortrijk. Met een mooie prestatie werd de laatste match gewonnen en eindigden ze op een 3e plaats in hun groep.

Een mooi resultaat met deze beperkte kern! Hopelijk kunnen we op de volgende wedstrijden en tornooien rekenen op alle spelers om zo nog beter op elkaar ingespeeld te raken en mooie resultaten te behalen.

Bedankt aan coach Ruben Theunynck voor dit verslag!