HC BAR-DE-Q EEKLO MAAKT HET MATIG IZEGEM ZEER LASTIG

15 april 2018 15:20

Door omstandigheden moest HC Bar-De-Q Eeklo het deze week doen zonder Lothar Dhont, Bavo Berth en Jelle De Sutter. Met een heel beperkte kern moesten de Meetjeslanders bovendien de ongeslagen leider Izegem ontvangen. Desalniettemin was de jonge ploeg van coach Koen Blondeel vastberaden om zijn huid duur te verkopen.

Via een sterke Pieter Borgers kon HCE na een zeer snelle start uitlopen tot 5-2. Eeklo vocht voor wat het waard was en de kampioen kreeg het zeker niet cadeau. Het duurde tot de twintigste minuut voor de West-Vlamingen voor het eerst op voorsprong konden komen, 7-8 via een Michiel De Meulenaere. Eeklo bleef via Ludovic Smet en Simon Fraeyman in het zog van de bezoekers. Op slag van rust kreeg Joeri De Rocker echter een rode kaart om een voor iedereen onduidelijke reden. Ook de scheidsrechters konden hun beslissing achteraf precies moeilijk uitleggen.

Eeklo was niet aangeslagen en via een opnieuw sterke Ludovic Smet en een goed afwerkende Simon Fraeyman, kwam HCE na 42 minuten terug tot 15-16. De kampioen speelde een heel bleke partij en had mandekking nodig om alsnog de voorsprong verder uit te bouwen. Het sluitstuk van de bezoekers kende een heel zwakke dag en de verdediging leek soms op gatenkaas. Eeklo maakte hiervan dankbaar gebruik en bleef zo in de match tot 19-20 met nog tien minuten op de klok, mede dankzij een heel sterke prestatie van de jonge keeper Ewoud Van Vooren. Het gebrek aan wisselmogelijkheden liet zich echter merken en ondanks de tomeloze inzet van jonge elementen als Joren Van De Voorde, Nick De Bruyckere en Ryan Stofferis, plooide Eeklo finaal toch. Izegem kon dankzij de voltallige bank de score nog uitdiepen tot 21-26, maar deze overwinning kan moeilijk glansrijk genoemd worden en Eeklo maakte zeker 45 minuten aanspraak op meer.

Een dikke pluim op de hoed van alle spelers van HC Eeklo, een dergelijke vechtlust is een enorme opsteker voor volgend seizoen in Liga 2. Volgend weekend is HCE vrij, de week erna spelen de heren dan hun laatste match van het seizoen op Dendermonde. Bedankt aan alle supporters voor hun nimmer aflatende steun, ook tijdens dit moeilijk seizoen!

Speelden mee voor HC Eeklo: Simon Callebaut, Nick De Bruyckere, Ryan Stofferis, Joren Van De Voorde, Joeri De Rocker, Ludovic Smet, Pieter Borgers, Ewoud Van Vooren en Simon Fraeyman