J16 behalen knap gelijkspel op Buggenhout, titel ligt echter niet meer in eigen handen

16 april 2018 12:05

Vandaag stond waarschijnlijk de meest moeilijke en zenuwslopendste match van het seizoen op het programma voor de j16, ze konden bij winst namelijk kampioen worden, maar Buggenhout is natuurlijk niet zomaar een tegenstander, ze staan namelijk derde in vhv A en 1ste in de competitie, dus makkelijk ging het in ieder geval niet worden.

Met een tal van enthousiaste supporters begon de wedstrijd.

De wedstrijd startte zeer gelijk op. Zowel het jonge Eeklo dat bijna alleen maar bestond uit eerstejaars als Buggenhout vonden de weg naar het doel. Eeklo leidde in de eerste 5 min met een voorsprong van 1 punt, maar naarmate de wedstrijd vorderde voelde Eeklo de druk van Buggenhout. Ze kwamen dus al snel gelijk en op voorsprong. Eeklo probeerde wel nog, maar na 20 min liet de verdediging het afweten en hadden we dus de eerste helft verloren met 9-15.

Maar Eeklo liet zich niet doen. Na de pauze waarin Joeri ons had opgepept en ons weer vertrouwen had gegeven begonnen we de wedstrijd zeer sterk en door het vele enthousiasme van het publiek kon Eeklo al snel de leiding nemen met 2-3 . Eeklo verdedigde duidelijk veel beter dan de eerste helft en dit werd beloond door vele wanhoops shots van Buggenhout, zo kon Eeklo zijn voorsprong uitbreiden tot 4-7. Eeklo bleef kalm en bleef zijn spel spelen. Door verschillende loopwegen te gebruiken en snelle aanvallen op te zetten kwam Eeklo op een 6-9 voorsprong. Maar Buggenhout was natuurlijk niet van plan om zich gewonnen te geven, want ze konden kampioen worden. En dus schakelde ze een versnelling hoger, door te veel nonchalance van Eeklo in de aanval kon Buggenhout terug komen tot 9-10. Met nog 5 min te gaan was dit zeer zenuwslopend en moesten we ons dus kalm houden. We pepten elkaar op en het publiek zorgde voor een enorme steun. De wedstrijd eindigde dan ook in een mooie en welverdiende zege voor Eeklo; 11-12 was de stand.

We keren dus terug naar huis met een dubbel gevoel, maar nogmaals heel veel dank voor de supporters die zijn komen supporteren, jullie hebben deze match extra speciaal gemaakt voor ons, bedankt!

Nu is het nog afwachten wat Buggenhout volgende week doet bij waasmunster, wij staan nu met 1 punt meer in het klassement. Bij verlies van Buggenhout zijn wij kampioen, bij winst of gelijkspel zijn zij kampioen.

Verslag door Tuur De Waele