MEMORIAL OUD-SPELERS IS OPNIEUW GROOT SUCCES

18 april 2018 15:10

Voor de derde keer vond dit weekend de memorial voor oud-spelers van HC Eeklo plaats. Ook dit jaar waren er twintig oud-spelers die voor de gelegenheid de schoenen nog eens wouden aanbinden om het beste van zichzelf te geven.

De ploegen werden verdeeld, de kuiten werden gesmeerd en na een gezapige opwarming, floten gelegenheidsscheidsrechters Siebe en Tuur de wedstrijd van 2x 25 minuten op gang. Het was het blauwe team dat het best uit de startblokken schoot, 2-0 na drie minuten. Het rode team deed zijn uiterste best om bij te blijven en kon dat vooral via een sterke Tomas Verschoote en een snelle Ferderik Van De Gehuchte. Het blauwe team liet de bal wat langer rondgaan en kon steeds enkele doelpunten uitlopen, maar het rode team kwam steeds vastberaden terug om na twintig minuten voor het eerst op voorsprong te klimmen, 8-9 via Luc Thijs.

De wedstrijd was zeer gelijk opgaand en uiteindelijk was het Vincent Vandewalle die de 12-11 rustcijfers kon vastleggen. Na de rust toonde het blauwe team net wat meer vinnigheid en het liep dan ook gezwind uit tot 15-11. Opnieuw maakte het rode team een vuist, 17-15 met nog vijftien minuten op de klok. De wedstrijd was een aangenaam en spannend kijkstuk. Thomas Lievens kon Ruben Theunycnk tweemaal op rij lanceren op tegenaanval, waardoor het opnieuw 20-15 werd. Vier doelpunten op rij van het blauwe team zorgden echter voor wat paniek in de rode rangen, 20-19 met nog acht minuten op de klok en alles was te herdoen. Voorzitter Steven Willems pakte ondertussen uit met enkele knappe reddingen en liet flarden van zijn grote talent zien. Uiteindelijk kon rood dan toch het laken finaal naar zich toetrekken dankzij vijf doelpunten op rij, voornamelijk na enkele knap uitgespeelde tegenaanvallen. Op deze manier was het 26-20 met nog twee minuten op de klok en was de wedstrijd gespeeld. Uiteindelijk was het good old Gert De Baets die op een nieuwe tegenaanval de 28-22 eindstand kon vastleggen. Een verdiende overwinning voor het blauwe team, maar voornamelijk een leuke avond voor alle oud-spelers en voor het talrijk opgekomen publiek. Achteraf werd er nog duchtig nagepraat tussen pot en pint.

Speelden mee voor HC Eeklo blauw: Ruben Theunynck, Michiel Schautteet, Joeri Van De Voorde, Laurens Cocquyt, Gert De Baets, Vincent Vandewalle, Thomas Lievens, Jurgen Van De Fonteyne, Davy Pieters, Wouter Blomme en Steven Willems

Speelden mee voor HC Eeklo rood: Nathan Van Den Bossche, Frederik Van De Gehuchte, Joeri De Smet, Tomas Verschoote, Koen Scheir, Luc Thijs, Kristof Van de Gehuchte, Wouter Blondeel en Michael Bert