HC Eeklo J16 goes Partille - verslag dag 1

3 juli 2018 00:10

Een eerste artikel in de reeks HC Eeklo goes Partille 2018

Zondag om half acht vertrokken we vol goede moed naar Zweden, het enthousiasme was groot en de nieuwsgierigheid over het tornooi nam langzaam maar zeker toe.
Het was een zeer korte nacht doordat de nachten in het Noorden veel korter duren, hierdoor kwamen om half vier de eerste zonnestralen al tevoorschijn. Toch heeft iedereen goed geslapen (behalve de begeleiders).
Na een een lange reis van 16 uur kwamen we veilig toe in Götenburg. Bij de aankomst hebben we ons eerst geïnstalleerd en gegeten. We overnachten in een schoolgebouw waar ruimte genoeg is. Daarna hebben we de wedstrijdterreinen bezocht. Na het indrukwekkende complex bezichtigd te hebben, zijn we naar twee wedstrijden van het Europees Kampioenschap gaan kijken van de M16. We wilden graag nog een frisse duik nemen, maar door tijdgebrek hebben we dat nog even uitgesteld.
’s Avonds hebben we dankzij technieker Ronny op groot scherm naar de match van de Rode Duivels kunnen kijken. Althans de eerste helft want vanaf de rust werd onze aandacht getrokken door een Noorse meisjesploeg die ook op dezelfde school verblijft.
Morgen start het tornooi met de eerste wedstrijd tegen het Deense Skive FH.
Het is hier zeer warm, dus veel drinken is de boodschap…
PS: Jullie kunnen onze wedstrijden volgen via de livestreams!
Verslaggevers Tuur en Mattice
PS De foto is een foto van onderweg - geen echte handbalfoto - maar eentje voor de insiders :)