HC BAR-DE-Q EEKLO VERDIENSTELIJK ONDERUIT TEGEN EERSTENATIONALER KORTRIJK IN TWEEDE RONDE BEKER VAN BELGIË

10 september 2018 19:05

Na een eerder moeizame overwinning tegen Brasschaat vorige week, maakte Eeklo zich klaar voor de komst van Kortrijk, een ploeg uit eerste nationale. Eeklo was vastberaden om een goede prestatie neer te zetten in de tweede ronde van de Beker van België.

De traditionele voorgift van drie doelpunten omwille van het reeksverschil werd afgeschaft, dus Eeklo begon bij 0-0. De bezoekers konden hun fysiek overwicht in de openingsfase niet laten doorwegen. Kortrijk speelde slordig en gaf Eeklo zo heel wat kansen. Snelle, bewegelijke acties werden afgewisseld door snoeiharde shots uit de tweede lijn. Jammer genoeg maakte HCE zelf ook de nodige fouten, waardoor de West-Vlamingen alsnog konden uitlopen. Eeklo kon een twintigtal minuten aanklampen, 5-8 na een boeiend wedstrijdbegin. De Meetjeslanders kregen het echter steeds lastiger en Kortrijk duwde het gaspedaal verder in. De grote jongens van Kortrijk speelden snel en waren op elk moment gevaarlijk. Eeklo herpakte zich min of meer, wat resulteerde in een 8-13 achterstand bij de rust.

Eeklo kwam vastberaden uit de kleedkamer maar startte toch eerder zwak. Kortrijk diepte de kloof verder uit tot 10-20 en schakelde nogmaals een versnelling hoger. De hoekspelers bleven feilloos afwerken en een kleine afstraffing leek in de maak, 12-25 met nog tien minuten op de klok. Eeklo bleef echter doorzetten en vond stilaan zijn tweede adem. Kortrijk kwam bijna niet meer tot scoren en Eeklo probeerde vooral via precieze tegenaanvallen de achterstand te verkleinen. Op deze manier kon de thuisploeg nog naderen tot 19-26, tevens de eindstand. Ondanks het verlies, mogen de Eeklose jongens meer dan tevreden zijn. Ze toonden snelheid, techniek, tactisch inzicht maar vooral doorzettingsvermogen.

Volgend weekend speelt HC Eeklo zijn eerste competitiematch tegen oude bekende HBC Dendermonde. We rekenen op de talrijke steun van het publiek om ons naar de overwinning te schreeuwen, afspraak om 20u in de vernieuwde stedelijke sporthal!

Speelden mee voor HC Eeklo: Simon Roels, Pieter Borgers, Ludovic Smet, Lothar Dhont, Simon Callebaut, Bavo Berth, Fabian Dhont, Joren Van de Voorde, Ryan Stofferis, Nick De Bruyckere en Jelle De Sutter