HC BAR-DE-Q EEKLO START SEIZOEN MET OVERWINNING

16 september 2018 21:17

Eeklo treedt dit jaar aan in Liga 2, nadat het vorig seizoen degradeerde uit Liga 1. De Meetjeslanders starten het seizoen zonder een uitgesproken ambitie, al is het wel degelijk een doel om mee te draaien in de bovenste helft van het klassement. Halverwege het seizoen kan nog altijd gekeken worden wat het doel voor dit seizoen is, het is nu vooral belangrijk om punten te pakken waar het kan en om de reeks opnieuw te leren kennen na toch enkele seizoenen in Liga 1. Eeklo zag wel jeugdproduct Levi Longueville terugkeren na twee seizoenen bij Don Bosco Gent.

Het talrijk opgekomen publiek zag zaterdagavond alvast een enthousiast Eeklo. Tegenstander Dendermonde, vorig jaar eveneens actief in Liga 1, kon vorig jaar twee keer winnen tegen HCE. Er viel dus iets goed te maken!

Eeklo startte sterk en legde een strak tempo op, waardoor het al snel vier doelpunten kon uitlopen. Vooral de tegenaanvallen werden goed uitgespeeld en door middel van enkele vinnige schijnbewegingen en snelle passes werd de verdediging van de bezoekers volledig uit verband gespeeld. De Eeklose verdediging had het op zijn beurt dan weer lastig met shots uit de tweede lijn van de twee Dendermondse schutters. Beide ploegen gingen rusten bij een 19-11 tussenstand.

Na de pauze schakelde Dendermonde ook een versnelling hoger en het slaagde er wonderwel in om de thuisploeg pijn te doen op de tegenaanval. Aan de andere kant werd er slordig afgewerkt, waardoor de bezoekers plots tot drie punten konden naderen. Mandekking op Pieter Borgers zorgde ervoor dat de andere spelers bevrijder gingen spelen, waardoor HCE uiteindelijk nooit in de problemen kwam. De kaap van de dertig gescoorde doelpunten werd voor het eerst in maanden nog eens gerond en Eeklo controleerde de match rustig uit, eindstand 31-26 en twee verdiende punten voor HCE! Volgende week speelt Eeklo op verplaatsing, de volgende thuismatch is op zaterdag 29 september tegen Welta Mechelen, we rekenen uiteraard opnieuw op uw steun!

Speelden mee voor HC Eeklo: Pieter Borgers, Ludovic Smet, Jelle De Sutter, Ryan Stofferis, Simon Callebaut, Lothar Dhont, Fabian Dhont, Ewoud Van Vooren, Nick De Bruyckere, Joren Van De Voorde, Bavo Berth, Levi Longueville en Simon Roels