HC BAR-DE-Q EEKLO SPEELT GELIJK NA MATCH DIE ALLE KANTEN OP KON

24 september 2018 20:31

Na een vlotte overwinning tegen Dendermonde, speelde HC Bar-De-Q Eeklo dit weekend zijn eerste uitwedstrijd tegen de tweede ploeg van oude bekende Apolloon Kortrijk. Het waren de Meetjeslanders die via Pieter Borgers en Simon Roels het best uit de startblokken schoten, maar Kortrijk herstelde het evenwicht snel, 3-3 na vijf minuten. De wedstrijd ging gelijk op en aan beide kanten werd vlot gescoord maar ook hier en daar enkele open doelkansen gemist.

Het was Kortrijk die als eerste afstand kon nemen en een kloofje kon slaan, maar dankzij twee doelpunten op rij van Levi Longueville kwam HCE terug tot 11-11. Vijf minuten voor rust kende de jonge ploeg van coach Koen Blondeel echter een dipje, waar de West-Vlamingen genadeloos van profiteerden, 17-14 ruststand.

Na de rust aanvankelijk meer van hetzelfde. Een fysiek sterk Eeklo bleef in het spoor van de thuisploeg en kon op tien minuten van het einde voor het eerst langszij komen, 24-24 na een doelpunt van een sterke Borgers. De wedstrijd ging gelijk op en uiteindelijk was het Eeklo dat met de punten leek te gaan lopen na de 26-27 van Longueville. Kortrijk slaagde er met een ultiem slotoffensief echter nog in om een verdiende gelijkmaker te scoren en zo een punt uit de brand te slepen, 27-27 in een wedstrijd die door beide partijen gewonnen kon worden.

Volgend weekend speelt HC Eeklo opnieuw thuis tegen Mechelen, we verwachten de talrijke steun van onze supporters om 20u15 in de Stedelijke Sporthal, tot dan!

Speelden mee voor HC Eeklo: Simon Callebaut, Nick De Bruyckere, Ryan Stofferis, Joren Van De Voorde, Jelle De Sutter, Ludovic Smet, Simon Roels, Bavo Berth, Pieter Borgers, Ewoud Van Vooren, Levi Longueville, Fabian Dhont en Lothar Dhont