HC BAR-DE-Q EEKLO BLIJFT ONGESLAGEN

30 september 2018 21:06

Op de derde speeldag van de competitie speelde HC Bar-De-Q Eeklo tegen het Mechelse Welta. Zij startten de competitie uitstekend met twee overwinningen, Eeklo startte de partij met een punt minder en kon, mits een overwinning, over de Maneblussers springen in het klassement. Misschien nog iets te vroeg om van een topper te kunnen spreken, maar een aantrekkelijke affiche beloofde het zeker te worden.

Bij de Mechelaars is Arne Van Raepensbusch, ex-HC Eeklo, T2 en die kent de thuisploeg natuurlijk door en door. Of de slechte start van de thuisploeg hiermee te maken had, is niet duidelijk, maar het was Mechelen dat meteen zijn stempel drukte. Amper 2 goals in de eerste tien minuten, aanvallend liep het voor geen meter bij de thuisploeg. Mechelen kwam sterker voor de dag en kon vlot uitlopen tot 5-9. Eeklo herpakte zich en kende een betere periode, Bavo Berth bekroonde zijn eerste basisplaats met een knappe treffer, het beginsein om op en over de bezoekers te klimmen. Zoals zo vaak gaat het spel van de thuisploeg in golven en de betere periode kon niet doorgetrokken worden tot aan de rust. Mechelen herstelde het evenwicht en kon via ervaren linkspoot Bart Scholliers terug gelijk komen: 14-14 bij de rust en alles te herdoen.

Coach Blondeel schudde zijn troepen wakker tijdens de rust en deze wake-up call kroop duidelijk in de hoofden van zijn spelers. De tweede helft werd verschroeiend aangevat door de thuisploeg, het beste Eeklo kwam nu boven water. Maar liefst 6 treffers op een rij zorgde voor een moeilijk te overbruggen voorsprong. Verdedigend leidde kapitein Smet zijn ploeg en ook topschutter Pieter Borgers kwam nu volledig onder stoom. Een speciale vermelding ook voor Jelle de Sutter die zijn afscheidsmatch speelde (Jelle vertrekt binnenkort op wereldreis). Hij toonde nog maar eens waarom hij in amper 2 jaar tijd uitgegroeid is tot een sterkhouder binnen de ploeg. Met inzet, karakter en voornamelijk een vlijmscherpe tegenaanval was hij een gesel voor de uitploeg. Mechelen moest bekomen van deze uppercut, maar kwam geleidelijk aan toch weer iets dichter aansluiten, al bleef de voorsprong steeds minimaal 3 doelpunten. Eeklo bouwde niet altijd even geduldig de aanval op, maar kon blijven rekenen op zijn sterkhouders. In een vrij slordige eindfase was het slotakkoord zoals elke Eeklospeler het gewild had. Het dertigste doelpunt (en de bijhorende traktatie) stond op naam van de afscheidnemende Jelle De Sutter, die met een typerende “hang-time” de eindstand vastlegde: 30-27.

Eeklo wint verdiend zijn tweede thuiswedstrijd en draait mooi mee bovenin in Liga 2. Op naar de volgende wedstrijd in en tegen HC Uilenspiegel op zaterdag 21 oktober.

Speelden mee voor HC Eeklo: Simon Roels, Pieter Borgers, Levi Longueville, Ludovic Smet, Ewoud Van Vooren, Simon Callebaut, Jelle De Sutter, Bavo Berth, Lothar Dhont, Nick De Bruyckere, Ryan Stofferis en Joren Van De Voorde