HC BAR-DE-Q EEKLO LIJDT EERSTE NEDERLAAG VAN HET SEIZOEN

23 oktober 2018 16:17

Na een goede seizoenstart en twee weken rust, trad Eeklo deze week weer op in de Liga 2. Tegenstander van dienst was Uilenspiegel. De laatste in de stand zou geen probleem mogen zijn, maar Eeklo miste duidelijk wedstrijdritme en startte zwak.

De lengte van de Antwerpenaren speelde in het nadeel van de Meetjeslanders, waardoor de thuisploeg te gemakkelijk tot shot kon komen. Ze kregen te weinig tegenstand van de Eeklose verdediging, waardoor ze al snel een driepuntenkloof konden slaan. In de zeventiende minuut ging het licht echter helemaal uit bij de Eeklonaren. Twaalf minuten lang werd niet gescoord, waardoor de thuisploeg met een riante 16-10 voorsprong kon gaan rusten.

Eeklo kwam strijdlustiger uit de kleedkamer, maar het kalf was jammer genoeg al verdronken. Eeklo bleef hangen op vijf doelpunten. Eeklo miste, zonder Borgers en Longueville, de nodige precisie en strijdlust om het Uilenspiegel echt lastig te maken. Uiteindelijk verloor HCE troosteloos met 30-23.

Coach Koen Blondeel heeft bijna vier weken tijd om zijn ploeg op te peppen voor de volgende match, thuis tegen HK Waasmunster. Op zaterdag 17 november is het tevens ook de jaarlijkse friet- en stoofvleesavond, inschrijven kan zoals steeds via de website. We rekenen op een vol huis om ons naar de overwinning te schreeuwen, tot dan!

Speelden mee voor HC Eeklo: Simon Callebaut, Nick De Bruyckere, Ryan Stofferis, Joren Van De Voorde, Jelle De Sutter, Ludovic Smet, Simon Roels, Bavo Berth, Wouter Blomme, Fabian Dhont en Lothar Dhont