HC BAR-DE-Q EEKLO LIJDT ZURE NEDERLAAG TEGEN WAASMUNSTER

18 november 2018 11:15

Zaterdagavond nam HC Bar De Q Eeklo het onder toeziend oog van maar liefst 450 supporters en sponsors op tegen HK Waasmunster, een ploeg die in de buurt van HCE stond en op papier een haalbare kaart leek.

In een aarzelend wedstrijdbegin ging de score gelijk op, al kon HKW via een sterke Wannes Hofman snel op voorsprong komen. De keeper van de bezoekers speelde een heel sterke wedstrijd, waardoor Eeklo slechts moeilijk tot scoren kwam. De bezoekers slaagden er de eerste twintig minuten steeds in om op voorsprong te komen en de Eeklose afweer liet zich te gemakkelijk in de luren leggen, 5-7 na achttien minuten. Kort voor rust plaatste Eeklo dan toch een tussenversnelling, 5 doelpunten op rij zorgden voor een 10-7 voorsprong en een 12-10 ruststand via een sterke Simon Roels en een immer beukende Pieter Borgers.

Vlak voor rust slikte Simon Roels echter nog een dubieuze tijdsstraf, waardoor de thuisploeg met een man minder aan de tweede helft moest beginnen. De Waaslanders profiteerden hier genadeloos van en op 27 minuten van het einde was alles te herdoen, 12-12 via Arno Van Buynder. Eeklo speelde goed mee en kon een lichte voorsprong behouden tot minuut 52, waarna HKW drie keer op rij kon scoren. Een gemiste zevenmeterworp deed het licht finaal uit bij de thuisploeg. De Meetjeslanders kwamen nog terug tot 20-21 maar het kalf was al verdronken en uiteindelijk kon Xander Hermans de 20-22 eindcijfers vastleggen. Een zure nederlaag voor de thuisploeg, een nederlaag die het voornamelijk aan zichzelf te danken heeft na het missen van enkele open doelkansen en het bij momenten wel heel slordig verdedigen. We blijven positief en denken vooral terug aan het spelniveau, dat bij momenten echt hoog lag. Hard blijven werken is de boodschap, te beginnen met de lastige verplaatsing volgende week naar Brasschaat. Eeklo speelt zijn volgende thuiswedstrijd op zaterdag 1 december tegen Aalst, supporters op post om 20u in de vernieuwde Stedelijke Sporthal!

Speelden mee voor HC Eeklo: Simon Callebaut, Nick De Bruyckere, Ryan Stofferis, Joren Van de Voorde, Tuur De Waele, Ludovic Smet, Simon Roels, Bavo Berth, Pieter Borgers, Simon Fraeyman, Dylan Haans en Fabian Dhont