HC BAR-DE-Q EEKLO RECHT DE RUG

25 november 2018 12:00

Na enkele matige wedstrijden vertrok HC Bar-De-Q Eeklo voor de tweede keer dit seizoen naar het Antwerpse Brasschaat. Met de nipte bekeroverwinning in het achterhoofd, begon Eeklo gretig aan de wedstrijd. Dankzij een sterke Borgers kon Eeklo al vroeg een 2-5 voorsprong uitbouwen. De thuisploeg bleef echter niet bij de pakken zitten en sloop langzaam maar zeker dichterbij. Het was een ware strijd met heel veel inzet en beleving, wat uiteindelijk ook resulteerde in vrij potig handbal. Eeklo bleef het voortouw nemen en kon uiteindelijk bij een 14-16 stand gaan rusten.

De tweede helft kenden de Meetjeslanders echter een klein dipje met drie tegengoals op rij, weg voorsprong dus. De scheidsrechters hadden het lastig om de kerk in het midden te houden onder impuls van een enthousiast thuispubliek. Eeklo kwam tweemaal in dubbel ondertal, maar keeper Fabian Dhondt onderscheidde zich en stopte maar liefst vier penalty’s. Op deze manier kon Eeklo alsnog het hoofd boven water houden en met een verdiende 27-30 overwinning richting huis trekken.

Door deze overwinning springt HC Eeklo naar een gedeelde vierde plaats in het klassement, dit met één wedstrijd minder gespeeld. Volgende week speelt HCE thuis tegen Aalst, we rekenen op de massale steun van het publiek op zaterdag 1 december om 20u15 in de Stedelijke Sporthal.

Speelden mee voor HC Eeklo: Simon Roels, Pieter Borgers, Ludovic Smet, Simon Callebaut, Bavo Berth, Fabian Dhont, Simon Fraeyman, Dylan Haans, Joren Van de Voorde, Ryan Stofferis, Nick De Bruyckere en Tuur De Waele