HC BAR-DE-Q EEKLO WINT NA WEDSTRIJD MET WEINIG SPEKTAKEL

2 december 2018 16:20

Na de deugddoende overwinning op het veld van Brasschaat wilde Eeklo de positieve lijn doortrekken in de thuiswedstrijd tegen Aalst. De carnavalisten konden al twee mooie overwinningen boeken en waren duidelijk een te duchten tegenstander. Desalniettemin kon een jeugdig Eeklo enkel tevreden zijn met de volle buit.

Zoals verwacht tastten beide ploegen elkaar af in de openingsfase en de wedstrijd kwam maar gezapig op gang. Heel wat balverliezen en slechte shots, zorgden ervoor dat Aalst na tien minuten 1-2 voorstond, een ietwat atypisch scoreverloop voor een handbalmatch. HCE vond aanvallend niet het juiste tempo, maar verdediging stond het gelukkig meer als zijn mannetje. Simon Fraeyman scoorde ondertussen de mooiste treffer van de avond. Aalst geraakte moeilijk aan vrije kansen en de meeste doelpogingen werden vakkundig geweerd door thuisgoalie Fabian Dhont, die zijn beste helft van het seizoen speelde. De wedstrijd werd gekenmerkt door zeer weinig goals, maar HCE trok stilaan toch het laken naar zich toe. Fabian Dhont lanceerde op slag van rust nog een strakke tegenaanval, waardoor de Meetjeslanders met een 7-4 voorsprong konden gaan rusten.

Na de rust schakelde Eeklo toch een tempo hoger, het liep uit naar een kloof van zes doelpunten. Kapitein Ludovic Smet was op de afspraak en kon met aantal knappe versnellingen zijn doelpuntjes meepikken. Aan de overzijde kon topschutter Joeri Kiekens nu wel de weg naar doel vinden, maar spannend werd deze match niet meer. Van 15-10 ging het uiteindelijk naar 17-13, tevens de einduitslag van deze wedstrijd. We onthouden verder het debuut van de zestienjarige Tuur De Waele, de 1ste jongeling van een talentvolle generatie jeugd die er zit aan te komen.

Volgende week  neemt Eeklo het op tegen de ervaren rotten van Elita Lebbeke, tevens de leider in onze competitie. De week daarna speelt HC Eeklo zijn laatste thuiswedstrijd van 2018, dit op zaterdag 15 december om 20u15 tegen het Antwerpse Noorden. We rekenen op de talrijke steun van de supperters!

Speelden mee voor HC Eeklo: Simon Roels, Simon Fraeyman, Simon Callebaut, Pieter Borgers, Ludovic Smet, Bavo Berth, Tuur De Waele, Ryan Stofferis, Dylan Haans, Nick De Bruyckere, Joren Van De Voorde en Fabian Dhont