HC BAR-DE-Q EEKLO KAN HET LAKEN NIET NAAR ZICH TOE TREKKEN IN SPANNEND KIJKSTUK

17 december 2018 20:10

Afgelopen zaterdag ontving HC Bar-De-Q Eeklo het Antwerpse ’t Noorden voor de laatste wedstrijd van 2018. Door blessure moest HCE het opnieuw zonder Pieter Borger stellen, een serieuze aderlating voor de Meetjeslanders.

De wedstrijd kwam traag op gang, het eerste doelpunt viel pas in de derde minuut. Dit was het begin van een zeer gelijk opgaande wedstrijd. Beide ploegen konden op geen enkel moment een kloof slaan en langs beide kanten waren het voornamelijk individuele acties die het verschil maakten. De jonge generatie van Eeklo liet zich opmerken en kwam enkele malen knap tot scoren. Verdedigend zat het echter heel wat minder goed, waardoor de bezoekers steeds konden aansluiten. Simon Roels etaleerde zijn goede vorm van de voorbije weken ook de andere Simons (Callebaut en Fraeyman) deden hun duit in het zakje. Ondanks het conditionele overwicht, kon HCE niet doorduwen, 13-13 aan de rust.

Eeklo startte de tweede helft in ondertal, maar opende desondanks toch de score. De wedstrijd ging verder op zijn élan en naar het einde toe was de spanning te snijden. In de absolute slotseconden konden de Antwerpenaren jammer genoeg te gemakkelijk tot shot komen, waardoor ze met 26-27 konden winnen. Met een wrang gevoel trok HC Eeklo de kleedkamers in, hopelijk wordt 2019 beter gestart!

Dit was de laatste wedstrijd voor 2018, de volgende thuismatch wordt pas op zaterdag 9 februari gespeeld in de Stedelijke Sporthal van Eeklo. We wensen iedereen langs deze weg alvast fijne feestdagen toe!

Speelden mee voor HC Eeklo: Simon Roels, Simon Fraeyman, Simon Callebaut, Ludovic Smet, Bavo Berth, Tuur De Waele, Ryan Stofferis, Dylan Haans, Nick De Bruyckere, Joren Van De Voorde, Ewoud Van Vooren en Fabian Dhont