HC BAR-DE-Q EEKLO BOEKT EERSTE SUCCES VAN 2019

21 januari 2019 18:35

De eerste wedstrijd van het nieuwe kalenderjaar was een inhaalmatch en rasechte derby tegen Don Bosco Gent 2. Voor coach Koen Blondeel was het sowieso een speciale wedstrijd, want voor het eerst sinds zijn vertrek bij Gent twee jaar geleden, stonden zijn huidige en zijn ex-club tegenover elkaar.

De wedstrijd begon tergend traag, het eerste doelpunt viel pas in de vijfde minuut. Beide ploegen slaagden er zelfs vanop zes meter niet in om af te werken, waardoor er na tien minuten slechts vijf keer gescoord werd, 3-2 in het voordeel van de thuisploeg. Beide ploegen deden er alles aan om hun topscorers in stelling te brengen om zo een eerste kloof te kunnen slaan. Geleidelijk aan kwam de snelheid wel in de match, maar dit ging dan weer ten koste van de passing en de precisie. De bal werd vaak onnodig verspeeld en de frustratie aan beide kanten zorgde voor een gespannen wedstrijd. De rust was een welkom intermezzo, 12-13 in het voordeel van de Meetjeslanders.

Na de rust meer van hetzelfde. Eeklo werkte beter af en kon op deze manier een kleine voorsprong behouden. In het slot van de wedstrijd kreeg HCE het alsnog moeilijk door een tijdstraf, waardoor het de laatste twee minuten in ondertal moest spelen. Eeklo bleef echter kalm en wist zijn voorsprong te behouden, wat resulteerde in een 22-24 eindstand. Een broodnodige overwinning voor de troepen van coach Koen Blondeel, al zal er uit een ander vaatje moeten getapt worden om een plaats in de top 5 te bewaren.

Op zaterdag 9 februari speelt HC Eeklo zijn eerste thuismatch van het nieuwe jaar, dit tegen Kortrijk 2. We rekenen op de massale steun van onze supporters om ons naar de overwinning te schreeuwen, afspraak om 20u15 in de Stedelijke Sporthal!

Speelden mee voor HC Eeklo: Simon Roels, Ludovic Smet, Lothar Dhont, Simon Callebaut, Bavo Berth, Simon Fraeyman, Dylan Haans, Joren Van de Voorde, Ewoud Van Vooren, Ryan Stofferis, Nick De Bruyckere en Tuur De Waele