HC BAR-DE-Q EEKLO VERLIEST NA DOELPUNTRIJKE PARTIJ

27 januari 2019 20:40

Na de broodnodige overwinning op het veld van Don Bosco Gent, trachtte Eeklo ook in Lokeren de 2 punten mee te graaien. Makkelijk zou dat niet worden: Lokeren draait goed mee in Liga 2 en Eeklo miste kapitein Ludovic Smet en opbouwer Simon Fraeyman met blessures. Positief was gelukkig de terugkeer van topperschutter Pieter Borgers, na een lange afwezigheid door blessure.

Eeklo begon de wedstrijd bijzonder scherp en kwam meteen 0-3 voor, een flitsende start zoals dat heet. Simon Callebaut speelde goed op rechts en ook Pieter Borgers vond meteen de netten. De goede start werd niet doorgetrokken en al snel werd duidelijk dat dit Lokeren voornamelijk voor dreiging zorgde door toedoen van 2 spelers: Wolf De Bondt & Melvin Lange. Die eerste legt ze heel makkelijk binnen vanuit de tweede lijn, de verdediging van Eeklo speelde te laks en afwachtend waardoor hij telkens knap afwerkte vanop afstand. Na amper 15 minuten spelen had De Bondt al 5 treffers op zijn naam, waarmee hij zijn ploeg op een tweepuntenkloof bracht : 8-6. Eeklo kwam aanvallend toch vrij vlot tot open kansen, zo scoorde Dylan Haans goed vanop de rechterhoek. Een goeie periode resulteerde in een 10-12 voorsprong. Verdedigend bleef Eeklo jammer genoeg in hetzelfde bedje ziek, door laksheid en nonchalance kon Lokeren zomaar 4 doelpunten op rij scoren, 14-12 bij de rust.

Na de koffie ging de wedstrijd zeer gelijk opgaand verder, al kon Eeklo maar niet op gelijke hoogte klimmen. Keerpunt in de wedstrijd was het uitvallen van Simon Callebaut, die een sterke match aan het spelen was, met een enkelblessure. Bij een nipte achterstand (18-17 op het scorebord) geraakte Eeklo niet meer in zijn ritme. Het leed nu onnoemelijk veel balverlies en de thuisploeg profiteerde om Eeklo de mokerslag toe te dienen. Opnieuw Lange & De Bondt dolden nu met de Eeklose verdediging. Zowat alle shots van de thuisploeg belandden in het doel van keeper Ewoud Van Vooren en Lokeren stoomde verdiend door tot 27-21. Eeklo kon geen vuist meer maken en kon bijgevolg nooit aanspraak maken op puntengewin. Lange & De Bondt, samen goed voor maar liefst 23 treffers, werden in de slotfase wel beter uit de wedstrijd gehouden, maar het kalf was al verdronken. 30-26 was de einduitslag, een terechte nederlaag voor Eeklo. Het ontbreken van een aantal vaste waarden resulteert te gemakkelijk in slordigheid. Een reactie bij Dendermonde volgende zaterdag moet het doel zijn. Op zaterdag 9 februari speelt HC Eeklo dan eindelijk zijn eerste thuismatch van 2019, na drie verplaatsingen op rij. We hopen dan alvast op de massale steun van ons thuispubliek!

Speelden mee voor HC Eeklo: Simon Roels, Pieter Borgers, Simon Callebaut, Lothar Dhont, Fabian Dhont, Ewoud Van Vooren, Nick De Bruyckere, Ryan Stofferis, Joren Van De Voorde, Dylan Haans en Tuur De Waele