HC BAR-DE-Q EEKLO GAAT MET HALVE PLOEG TEN ONDER

3 februari 2019 17:45

Met acht spelers vertrok HC Eeklo licht ontmoedigd naar Dendermonde, klaar voor een ware uitputtingsslag. Door het ontbreken van Ludovic Smet (schouder), Simon Fraeyman (rug), Simon Roels (schouder), Pieter Borgers (knie) en Simon Callebaut (enkel) miste HCE maar liefst 5 van zijn basisspelers door blessures.

De Meetjeslanders wisten dat hen een zware avond te wachten stond, maar waren van plan om hun vel duur te verkopen. In verdediging stond iedereen meer dan zijn mannetje en Dendermonde kon enkel de netten vinden via Callaerts. In aanval was het echter een ander verhaal. Door slordige passes, overhaast spel en een gebrek aan druk vanuit alle posities, kon Eeklo slechts 5x scoren in de eerste helft, ruststand 12-5.

Eeklo kwam met een verse dosis vastberadenheid uit de kleedkamer, klaar om het Dendermonde knap lastig te maken. Nick De Bruyckere etaleerde zijn shotkracht en ook Lother Dhont vond goed de netten, ondanks de moeilijke omstandigheden. De bezoekers bezweken uiteindelijk wel onder constante druk van de thuisploeg die wel veel wisselmogelijkheden had. Hierdoor konden ze de kloof uitdiepen naar 27-12, tevens de eindstand. De spelers hadden gevochten als leeuwen, maar het mocht niet zijn. Volgend weekend speelt HCE thuis tegen Kortrijk, afspraak om 20u15 in de Stedelijke Sporthal! We hopen alvast enkele mensen te recupereren tegen dan.

Speelden mee voor HC Eeklo: Bavo Berth, Nick De Bruyckere, Lothar Dhont, Ryan Stofferis, Joren Van de Voorde, Fabian Dhont, Dylan Haans en Ewoud Van Vooren