HC BAR-DE-Q EEKLO VERLIEST NA WARE THRILLER

11 februari 2019 21:55

Voor de eerste thuiswedstrijd van het nieuwe kalenderjaar, hoopte HC Eeklo zijn thuispubliek te verwennen met een mooie zege. Tegenstander van dienst was het West-Vlaamse Kortrijk. De Meetjeslanders begonnen vol zelfvertrouwen en gelukkig ook met een aantal wisselspelers aan de partij. In tegenstelling tot vorige week maakte kapitein Ludovic Smet opnieuw zijn opwachting, net als Simon Roels. Eeklo moest het wel nog steeds stellen zonder Borgers, Callebaut en Fraeyman.

De eerste goal viel al snel aan Kortrijkse kant, maar met snel en vinnig handbal kon HCE na een ware nek-aan-nek race toch een 10-7 voorsprong laten noteren op vijf minuten voor de rust. Keeper Ewoud Van Vooren liet zich meermaals opmerken met enkele cruciale saves vanop 6 meter. Enkele slordigheden zorgden er echter voor dat de bezoekers toch konden milderen tot 10-9, tevens de ruststand.

Eeklo kwam uit de kleedkamer met maar één doel voor ogen: de minimale voorsprong behouden. Kortrijk ging er echter snel op en over, maar door het gebrek aan afwerking van de bezoekers kon HCE lang in de match blijven. In de laatste minuut kwam Kortrijk op een 19-20 voorsprong en HCE kwam deze opdoffer niet meer te boven. Kortrijk wint zo niet geheel onverdiend na een spannende partij, waardoor Eeklo toch wel in de hoek waar de klappen vallen terecht komt.

Volgende week speelt HCE uit tegen Mechelen, op zaterdag 23/02 speelt Eeklo dan weer thuis. We rekenen op de massale steun van het publiek!

Speelden mee voor HC Eeklo: Nick De Bruyckere, Joren Van de Voorde, Lothar Dhont, Tuur De Waele, Ludovic Smet, Simon Roels, Bavo Berth, Levi Longueville, Ewoud Van Vooren, Dylan Haans en Fabian Dhont