HC BAR-DE-Q EEKLO IN HOEK WAAR KLAPPEN VALLEN

17 februari 2019 17:35

Na de jammerlijke en nipte nederlaag tegen Kortrijk, maakte Eeklo zich op voor een belangrijk treffen met Mechelen. Beide ploegen stonden op gelijke hoogte en wilden maar al te graag 2 punten bijschrijven om niet zorgwekkend naar beneden te moeten kijken. De zieke Koen Blondeel werd dan wel vervangen door Ruben Theunynck als coach, verder stond voor het eerst sinds lange tijd een vrij volledige kern aan de start.

Het tempo lag van bij het begin van de wedstrijd vrij hoog, beide ploegen startten de wedstrijd scherp. Eeklo kwam vlot tot open kansen en speelde aanvallend geïnspireerd, maar ook Mechelen speelde gezwind en kwam vlot tot scoren. Dit alles resulteerde in een gelijkopgaande start: 6-7 na 10 minuten. Het doelpuntrijke begin van de partij duidde ook op een iets te lakse houding in verdediging. De bezoekers stuurden wat bij en kenden nu een betere periode. Een eerste kloof werd geslagen: 7-11 via kapitein Ludovic Smet. Nog meer dan 10 minuten te gaan in de eerste helft, maar de machine van de Meetjeslanders stokte echter plots. Veel te veel slordigheden nu, waardoor Mechelen weer kwam aansluiten. Bavo Berth scoorde nog wel knap vanuit een scherpe hoek, maar alles te herdoen bij de koffie: 13-13 gelijk.

Waar er in de kleedkamer meermaals gehamerd werd op het belang van een goeie start van de tweede helft, doet Eeklo als zo vaak net het omgekeerde. Zelf niet scoren en 3 makkelijke tegengoals pakken, het is Mechelen dat nu een kloofje slaat. Eeklo vecht terug tot 16-15 via Simon Callebaut, het mager opgekomen publiek lijkt nog een spannend kijkstuk tegemoet te gaan. Niet dus, want op een tegenaanval van Mechelen, gaat het licht even uit bij Simon Roels. Onnodig probeert hij de doorgebroken Casper Van Hemelryck nog terug te halen, een logische rode kaart is het gevolg: een kantelpunt in de wedstrijd. Eeklo ligt nu op het canvas en een ontketend Mechelen profiteert maximaal. Van Hemelrijck kent zijn dagje en scoort nu aan de lopende band, waardoor Eeklo plots 7 doelpunten in het krijt staat. De bezoekers zijn het noorden kwijt, enkel Ludovic Smet vindt nog de inspiratie om een aantal keren knap te scoren, maar verder moet het gezegd dat de prestatie ondermaats is. Bij Mechelen heerst er heel wat meer zelfvertrouwen, oude gekende Jasper Taminau etaleert nog een aantal keren zijn klasse vanop de linkerhoek. De wedstrijd is gespeeld, man van de match Van Hemelryck eindigt nog met een zuivere hattrick: 31-22 eindstand.

Een terechte nederlaag voor Eeklo tegen een enthousiast Mechelen. Eeklo moet nu echt wel punten beginnen pakken, volgende zaterdag tegen rechtstreekse concurrent Uilenspiegel volgt een belangrijke kraker. Supporters op post!

Speelden mee voor HC Eeklo: Ludovic Smet, Simon Roels, Pieter Borgers, Simon Callebaut, Lothar Dhont, Levi Longueville, Ewoud Van Vooren, Nick De Bruyckere, Ryan Stofferis, Joren Van De Voorde, Dylan Haans, Bavo Berth en Simon Fraeyman