HC BAR-DE-Q EEKLO VECHT ALS LEEUWEN MAAR MOET MEERDERE HERKENNEN IN UILENSPIEGEL

24 februari 2019 14:40

Zaterdagavond nam HC Bar-De-Q Eeklo het op tegen de voorlaatste in het klassement, het Antwerpse Uilenspiegel. Eeklo had twee punten meer en winnen was dan ook de enige missie voor de troepen van coach Koen Blondeel.

Eeklo begon echter weinig overtuigend aan de match. De bezoekers konden al snel 1-4 uitlopen en HCE was de hele eerste helft op achtervolgen aangewezen. Ondanks knap samenspel tussen Lothar Dhont, Simon Roels en Ludovic Smet kon Eeklo nooit op gelijke hoogte komen. De scheidsrechter modderden ook maar wat aan, zoals jammer genoeg wel vaker het geval is met bepaalde koppels. Er werd met twee maten en gewichten gefloten en wat aan de ene kant wel mocht, mocht aan de andere kant heel vaak niet. Frustrerend, maar het hoort jammer genoeg bij handbal op liganiveau. Vijf minuten voor rust leek Eeklo na een knappe treffer van Simon Roels alsnog de aansluiting te kunnen maken, 13-14. Een regelrechte aanslag op dezelfde Simon Roels bleef opnieuw onbestraft, waarna de spelverdeler even langs de kant moest voor medische verzorging. Uilenspiegel profiteerde van de onkunde van het arbitrale duo en kwam opnieuw 13-16 voor, tevens de ruststand.

Na de rust meer van het zelfde. Eeklo kon nooit een echte vuist maken en dichter dan één doelpunt kwamen de Meetjeslanders nooit, ondanks een tomeloze inzet om er iets van te maken werd er vooral in verdediging te gemakkelijk goals geslikt. Uilenspiegel kon de wedstrijd uiteindelijk verdiend winnen met 24-28. We willen niet gezegd hebben dat we verloren hebben door de scheidsrechters, maar vooral in de eerste helft lieten de heren in het zwart het veelvuldig afweten en dit heeft de partij toch wel wat beïnvloed. De bezoekende coach toonde zich nog van zijn kleinste kant door een time-out op drie seconden van het einde, sportiviteit is dezer dagen soms ver te zoeken. Desalniettemin moet HCE vooral de hand in eigen boezem steken en hard blijven werken om de volgende match opnieuw met een overwinning aan te knopen en zo hopelijk weg te klimmen uit de gevarenzone.

HCE ligt nu twee weken stil en hervat op zaterdag 16 maart met een thuismatch tegen de laatste in de stand, Don Bosco Gent. Winnen lijkt noodzakelijk om het behoud te kunnen realiseren. We rekenen op de massale steun van het publiek!

Speelden mee voor HC Eeklo: Simon Callebaut, Nick De Bruyckere, Ryan Stofferis, Joren Van De Voorde, Tuur de Waele, Simon Roels, Bavo Berth, Lothar Dhont, Ewoud Van Vooren, Simon Fraeyman, Dylan Haans, Fabian Dhont, Ludovic Smet en Levi Longueville