HC BAR-DE-Q EEKLO PAKT BROODNODIGE ZEGE

17 maart 2019 10:50

Zaterdag speelde HC Bar-De-Q Eeklo een belangrijke wedstrijd tegen de buren uit Gent. Bij winst kon Gent over Eeklo wippen en zo de rode lantaarn doorspelen aan de Meetjesland. Bij winst van HCE, konden de troepen van coach Koen Blondeel toch iets vrijer ademen en de blik opnieuw naar boven richten.

Het was DBG dat via Thomas Martens het best uit de startblokken schoot, Eeklo bleek last te hebben van plankenkoorts, 0-2 na zeven minuten. Uiteindelijk kon good old Pieter Borgers dan toch de ban breken en Ludovic Smet, Levi Longueville en Lothar Dhont volgden gretig zijn voorbeeld. Via een kleine tussenversnelling ging het dan ook snel naar 6-2 na een kwartier. Gent bleef dapper aanklampen en vocht voor wat het waard was, wat resulteerde in een 10-6 tussenstand.

Na de rust aanvankelijk hetzelfde spelbeeld maar via een nieuwe tussenversnelling en 6 doelpunten op rij kon HCE uitlopen tot 16-7 met nog vijftien minuten op de klok. De wedstrijd was met andere woorden gespeeld en dankzij knap keeperswerk van Fabian Dhont konden de bezoekers nooit meer echt een vuist maken. Eeklo controleerde de wedstrijd rustig uit en kon ook de bank voldoende speelgelegenheid geven. Uiteindelijk was het kapitein Ludovic Smet die de verdiende 21-15 eindstand op het bord kon zetten. Door deze overwinning klimt Eeklo naar de negende plaats in het klassement, volgende week wacht de lastige verplaatsing naar Waasmunster.

Op zaterdag 30 maart speelt HCE dan zijn volgende thuiswedstrijd, dit keer tegen het Antwerpse Brasschaat. We rekenen op de steun van het voltallige publiek om ons naar de overwinning te schreeuwen!

Speelden mee voor HC Eeklo: Nick De Bruyckere, Ryan Stofferis, Joren Van De Voorde, Tuur De Waele, Ludovic Smet, Simon Roels, Bavo Berth, Pieter Borgers, Lothar Dhont, Ewoud Van Vooren, Simon Fraeyman, Levi Longueville en Fabian Dhont