HC BAR-DE-Q EEKLO DEELT DE PUNTEN NA NAGELBIJTER

24 maart 2019 20:55

Na de mentale opsteker van vorige week tegen Don Bosco Gent, was Eeklo dit weekend vastberaden om de lijn door te trekken tegen HK Waasmunster. HCE kon dan ook meteen de score openen en dankzij snel en vinnig spel kon Eeklo een eerste, kleine kloof uitbouwen, 3-6. Eeklo kreeg aardig wat ruimte maar dankzij een sterke Hofman en Van Buynder kon HKW toch steeds aanklampen. De kloof werd nog even groter (4-9) maar door een slordige afwerking kwamen de Waaslanders terug in de match, ruststand 13-14.

De tweede helft begon eerder traag en de thuisploeg ging op en over Eeklo. De bezoekers waren vastbesloten om dit niet zomaar te laten gebeuren. Wat volgde was een thriller van formaat, beide ploegen vochten als leeuwen en gunden elkaar geen duimbreed. In minuut drie├źntwintig lukte Levi Longueville de 21-22, een score die 6 lange minuten op het bord zou blijven staan. In de laatste minuut lukte HKW de gelijkmaker. Nog was het echter niet gespeeld, want de Meetjeslanders kregen een penalty in de laatste twee seconden. Jammer genoeg wist de thuisgoalie deze te stoppen, waardoor Eeklo met 1 punt terug naar huis moest. Desalniettemin een knappe prestatie tegen de nummer drie uit de stand. Volgende week speelt HCE thuis tegen Brasschaat, alweer een belangrijke wedstrijd in de strijd om het behoud. We reken zaterdag op de talrijke steun van ons thuispubliek, afspraak om 20u00 in de Stedelijke Sporthal!

Speelden mee voor HC Eeklo: Nick De Bruyckere, Joren Van de Voorde, Lothar Dhont, Tuur De Waele, Ludovic Smet, Simon Roels, Bavo Berth, Pieter Borgers, Ewoud Van Vooren, Levi Longueville, Dylan Haans, Fabian Dhont en Ryan Stofferis