HC BAR-DE-Q EEKLO WINT TEGEN BRASSCHAAT EN PAKT ZO 5 OP 6

31 maart 2019 13:25

Eeklo nam het dit weekend op tegen het nummer vijf in het klassement, het Antwerpse Brasschaat. HCE kon de punten goed gebruiken in de strijd om het behoud. Het thuispubliek zag echter de bezoekers de beste start maken na een lange studieronde. Eeklo, dat quasi voor het eerst dit seizoen compleet kon aantreden, vond echter snel ook de nodige openingen en kon het evenwicht herstellen, 4-4 na tien minuten. Via een sterke Lothar Dhont en een hardwerkende Simon Fraeyman kon HC uiteindelijk een eerste kloof slaan, 7-4 na een kwartier. De wedstrijd bleef goed heen en weer gaan, al liet Eeklo hier en daar wel wat kansen liggen waardoor er aan de rust nog niets beslist was, 12-9 na doelpunten van onder andere Ludovic Smet en Simon Roels na knap samenspel met pivot.

Na de rest leek het aanvankelijk nog spannend te worden, maar bij een 14-12 stand kraakte het dan toch bij de bezoekers. Eeklo kon uitlopen en de kansen werden nu wel quasi honderd procent afgewerkt. Brasschaat kon geen vuist meer maken en enkel topschutter Quinten Smits was af en toe bij machte om tegen te prikken. Knappe combinaties en sterk verdedigend werk van oa Levi Longueville en een attente goalie Fabian Dhont zorgden ervoor dat Eeklo de score verder kon uitdiepen en uiteindelijk met een tevreden gevoel het terrein kon verlaten, eindstand 27-18.

Volgend weekend speelt Eeklo uit op Aalst, altijd een moeilijke verplaatsing. De week nadien wacht de thuismatch tegen autoritair leider Lebbeke. We hopen alvast op de massale steun van het thuispubliek!

Speelden mee voor HC Eeklo: Simon Callebaut, Nick De Bruyckere, Joren Van De Voorde, Tuur De Waele, Ludovic Smet, Simon Roels, Bavo Berth, Pieter Borgers, Lothar Dhont, Ewoud Van Vooren, Simon Fraeyman, Levi Longueville, Fabian Dhont en Ryan Stofferis