HC BAR-DE-Q EEKLO WINT OP AALST NA ZENUWSLOPEND EINDE

8 april 2019 16:15

De voorbije weken zetten Eeklo een knappe reeks neer met 2 overwinningen en een gelijkspel, waardoor het nipt weg kwam van de degradatieplaatsen. Zowel Eeklo als Aalst kenden 16 punten, waardoor deze match toch wel heel belangrijk was in de strijd om het behoud. Joren Van de Voorde en Levi Longueville ontbraken wel, toch een aderlating, maar verder was Eeklo op volle kracht om de lastige verplaatsing tot een goed einde te proberen brengen.

Beide ploegen tastten elkaar af in de beginfase. Bij Aalst werd meteen duidelijk dat het gevaar van schutter Robin Bombeeck kwam. Eeklo probeerde open kansen te creëren tegen het stevige blok van de thuisploeg, zo was er Pieter Borgers met zijn eerste doelpunt van de avond. Aalst is de ploeg in vorm in Liga 2, het won knap tegen Kortrijk en op het veld van Mechelen. Het vertrouwen zat goed en na de studieronde, drukten de Ajuinen door. Met wat meeval in de afwerking weliswaar, maar toch enthousiast richting 7-4. Geen paniek echter bij HCE, dat vertrouwen bleef hebben in eigen kunnen. Na het openingskwartier werd een versnelling hoger geschakeld en dat hadden ze in Aalst geweten. Met bijzonder veel tempo stoomde Eeklo door met 8 doelpunten op een rij tot gevolg. Zowel op links, via Simon Fraeyman, als op rechts, waar 16-jarig talent Tuur De Waele zijn eerste basisplaats had veroverd, werd er snel overgeschakeld. De thuisploeg kon echter wel opnieuw een vuist maken, waardoor alles aan de rust nog te spelen was, 11-14 in het voordeel van Eeklo.

Dat Aalst sterk kan terugkomen na de pauze, bewees het eerder al tegen leider Lebbeke. Eeklo was dus gewaarschuwd. Aanvankelijk liep het goed voor Eeklo, dat via Fraeyman nog kon uitlopen tot 13-17, maar hiermee waren de schaapjes niet op het droge. De thuisploeg toonde bijzonder veel veerkracht en hun rechteropbouwer scoorde nu tweemaal knap vanop afstand. Eeklo kreeg het moeilijk en stapelde nu de slordigheden op in aanval, de thuisploeg profiteerde en kwam terug op gelijke hoogte: 19-19. Coach Blondeel predikte rust en de Meetjeslanders trachten het hoofd koel te houden in deze razend spannende slotfase. Aalst probeerde het voortouw te nemen, maar het waren de bezoekers die telkens de voorsprong claimden, onder meer via kapitein Ludovic Smet vanop hoek en Lothar Dhont na een knappe schijnbeweging. Het thuispubliek maakte er als vanouds een heksenketel van, maar een minuut voor tijd stond Aalst wel 23-24 in het krijt en had Eeklo de bal. In een wanhoopspoging werd alles op dubbele mandekking gezet en van die ruimte profiteerde Lothar Dhont uiteindelijk om een penalty te versieren met nog tien seconden op de klok. Simon Roels speelde de frustratie van een aantal penaltymissers van zich af en legde de wedstrijd in een beslissende plooi: 23-25. Euforie bij de meegekomen supporters, deze overwinning werd duchtig gevierd en is een belangrijke stap richting behoud, al is het ondertussen wel duidelijk dat alles kan in deze reeks.

Zaterdag speelt Eeklo thuis tegen kampioen Elita Lebbeke. HCE heeft op papier niets te verliezen en kan op een goede dag misschien wel voor een verrassing zorgen. We rekenen alvast op de massale steun van ons thuispubliek!

Speelden mee voor HC Eeklo: Simon Roels, Ludovic Smet, Simon Fraeyman, Pieter Borgers, Simon Callebaut, Lothar Dhont, Fabian Dhont, Ewoud Van Vooren, Nick De Bruyckere, Ryan Stofferis, Bavo Berth en Tuur De Waele