HC BAR-DE-Q EEKLO STUNT TEGEN KAMPIOEN ELITA LEBBEKE

15 april 2019 13:20

Na de belangrijke overwinning vorige week op het veld van Aalst, ontving Eeklo dit weekend kampioen Elita Lebbeke, dat zich na een knap seizoen al kampioen mocht noemen drie speeldagen voor het einde van de competitie. Eeklo had niets te verliezen en begon met open vizier aan de wedstrijd. Jammer genoeg konden zowel Bavo Berth als Pieter Borgers er niet bij zijn wegens blessures. Gelukkig was Levi Longueville dit keer wel inzetbaar, waardoor HCE toch over wat extra power beschikte.

Elita schoot gezwind uit de startblokken en linkspoot Lieven Van Damme opende de score met een strakke kanonskogel. De thuisploeg had het moeilijk om het juiste ritme te vinden en hing vooral in het begin af van Levi Longueville. Elita vond vlot de vrije man en kon via pivot Lars De Buyser uitlopen tot 3-5 na tien minuten. De thuisploeg kwam geleidelijk aan toch onder stoom. Via enkele snelle tegenaanvallen gelanceerd door Fabian Dhont en via enkele knappe combinaties, werd nu toch vlot de vrije man gevonden. De Meetjeslanders kwamen dichter en na twintig minuten was alles te herdoen bij een 8-8 stand. De geoliede machine van Elita begon wat te sputteren en Eeklo rook zijn kans; verdedigend werd goed als blok gewerkt en bij elke balverovering werd gezwind uitgebroken. Een stevig einde van de eerste helft zorgde voor een mooie ommekeer, verrassend 16-13 bij de rust.

Het talrijk opgekomen thuispubliek voelde dat hier wel eens meer kon inzitten, de knappe prestaties van de voorbije weken indachtig. Het geloof groeide, maar ook de tegenstanders hadden tijdens de rust de koppen bij elkaar gestoken, ook zij waren vastbesloten om zich niet zonder slag of stoot naar de slachtbank te laten leiden. Via een sterke Van Ransbeek stond het meteen 16-15, maar Eeklo bleef de kalmte bewaren. Via een steeds beter wordende Lothar Dhont werd de kloof weer groter, 19-16. Twee klasseflitsen van Ludovic Smet en Levi Longueville later stond het 21-17. De bezoekers beschikken echter over een ruime kern en een gerichte wissel zorgde ervoor dat spelverdeler Yoram Dierick op tien minuten tijd zes keer de weg naar doel vond, 23-22 met nog tien minuten op de klok. Een bijzonder spannende slotfase met andere woorden, coach Koen Blondeel predikte rust en dit resulteerde opnieuw via Longueville en Smet in een driepuntenkloof. Elita gaf niet op en alweer via een sterke Dierick kwam het weer aansluiten, 28-27 met nog zestig seconden op de klok. Elita zette alles op alles met een dubbele mandekking, maar kapitein Smet nam alle twijfels weg, 29-27 en een felbevochten vierde zege in vijf matchen voor Eeklo, dat nu al vijf speeldagen ongeslagen is.

Het behoud is nu mathematisch een feit en HC Eeklo zal er alles aan doen om ook de twee laatste wedstrijden van het seizoen winnend af te sluiten. Voorlopig nestelt Eeklo zich op een vijfde plaats in het klassement, samen met het Antwerpse Brasschaat. Volgend weekend ligt de competitie even stil omwille van Pasen, maar de week daarna hervat Eeklo met een lastige verplaatsing naar ’t Noorden, een ploeg waar Eeklo in de heenronde thuis nipt van verloor. Spanning verzekerd dus!

Speelden mee voor HC Eeklo: Simon Roels, Simon Callebaut, Nick De Bruyckere, Ryan Stofferis, Joren Van de Voorde, Tuur De Waele, Ludovic Smet, Lothar Dhont, Fabian Dhont, Ewoud Van Vooren, Simon Fraeyman, Levi Longueville en Dylan Haans