HC BAR-DE-Q EEKLO SLUIT SEIZOEN AF MET RUIME ZEGE TEGEN LOKEREN

6 mei 2019 20:05

Met een voltallige kern vatte HC Bar-De-Q Eeklo de laatste match van het seizoen aan, thuis tegen Lokeren. De thuisploeg was vastbesloten om nog 1 keer het beste van zichzelf te geven en schoot overtuigend uit de startblokken via Pieter Borgers en Ludovic Smet, 3-0 na drie minuten. Lokeren, dat moest winnen om zeker te zijn van het behoud, prikte tegen maar kon nooit echt een vuist maken. Iedereen kreeg speelgelegenheid en ondanks de vele wissels was het Simon Roels die na dertien minuten al een geruststellende 12-5 voorsprong liet noteren.

Lokeren vocht dapper voor wat het waard was maar uiteindelijk was enkel Wolf De Bondt bij machte om Eeklo in gevaar te brengen. De scoringsmachine haperde ondertussen niet en ondanks enkele knappe reddingen van de bezoekende goalie liep Eeklo gezwind uit naar 21-11, tevens de ruststand.

Na de rust min of meer hetzelfde spelbeeld, door de Lokerse keuze om lange tijd mandekking te spelen werd de wedstrijd steeds rommeliger en slordiger langs beide kanten. Eeklo liet het niet aan zijn hart komen en behield al bij al vlot de kloof die al in de eerste helft geslagen was. Uiteindelijk waren het youngsters Ryan Stofferis, Tuur De Waele en Dylan Haans die de laatste doelpunten lieten noteren, wat resulteerde in een 39-28 overwinning.

Door deze zege eindigt HCE op de vijfde plaats in Liga 2, dat dit jaar echt wel een knotsgekke reeks was waar quasi iedereen van iedereen kon winnen. Door de eerder verrassende uitoverwinning van Aalst op Brasschaat, degradeert Lokeren in extremis nog naar Liga 3.

De ploeg zal nu nog enkele weken verder trainen, om dan te genieten van een langere rustperiode. Eind juli-begin augustus start HC Bar-De-Q Eeklo dan met de voorbereiding op het nieuwe seizoen.

Speelden mee voor HC Eeklo: Simon Callebaut, Ryan Stofferis, Joren Van De Voorde, Tuur De Waele, Ludovic Smet, Simon Roels, Bavo Berth, Pieter Borgers, Lothar Dhont, Ewoud Van Vooren, Simon Fraeyman, Levi Longueville, Dylan Haans en Fabian Dhont