HC Eeklo nam deel aan Dronninglund Cup Denemarken 2019

15 juli 2019 22:13

Op maandag 8 juli vertrokken wij met 3 ploegen (JM12 - J14 en J16) naar Denemarken voor deelname aan de Dronninglund Cup 2019.
's Ochtends zijn we om 5 uur vertrokken om dan om 20 uur toe te komen in Denemarken. Op de bus was er veel 'leute', we hebben onder andere enkele leuke films gekeken. Na drie tussenstops zijn we er dankzij onze toffe buschauffeur Rachid vlot geraakt. Toen we aankwamen moesten we direct eten om daarna direct naar de openingsceremonie te gaan. We sloten de dag af met enkele passen te geven in onze kring.

De eerste match op dinsdag voor jm12 startte om 08:35, dus vroeg uit de veren. Jammer genoeg werden alle matchen nipt verloren. De j14 begon rond de middag met hun toernooi. Zij slaagden er wel in een van hun drie matchen te winnen. De j16 won een match en verloor eentje. Er werd vooral veel plezier gemaakt en lekker gegeten. Naar goede gewoonte kregen ook de damesploegen veel aandacht van onze spelers.

Op woensdag mocht iedereen uitslapen. Na het ontbijt begon de iedereen aan zijn matchen. Er werd vrij veel verloren maar toch ook af en toe gewonnen. Na de zware matchen heeft Rachid ons dan naar het zwembad gebracht en hebben we ons in het water kunnen uitleven. In de avond mochten we gaan kijken naar de eerste All-Star games. Er waren ook nog springkastelen en een rodeo stier. Er werd veel lol gemaakt op de rodeo stier tot dat Pablo er op ging zitten en alles kapot ging.

Donderdag begon voor de u16 heel vroeg, ze moesten om 20 voor 7 opstaan om een match te spelen. De jm 12 en de j14 mochten uitslapen, zij moesten maar in de middag spelen. De vroege spannende wedstrijd van de j16 werd gelijk gespeeld. Hun tweede wedstrijd verloren ze tegen een Zweedse ploeg die 8 keer per week training krijgt. Daarna speelden ze tegen landgenoten die uit Neerpelt kwamen, Eeklo was duidelijk de betere ploeg. Zelfs de scheidsrechters begonnen mee te spelen, een van de 2 stond zelfs in het doel. Tuur mocht ondertussen de wedstrijd fluiten. Bedankt aan de vrienden van Sporting NeLo voor deze fijne match! Bij de jm 12 wonnen ze hun eerste wedstrijd met 12 - 14 tegen een Duitse ploeg. Deze overwinning kostte Wouter een nat pak. Hun 2de en laatste match van de dag verloren ze tegen Frankrijk. De j14 verloor allebei de wedstrijden, hun eerste wedstrijd verloren ze nipt tegen een heel sportieve Franse ploeg. Hun 2de wedstrijd was tegen een onsportieve en agressieve Duitse ploeg omdat ze maar met een wisselspeler waren en ze Oskar mandekking gaven verloren ze deze wedstrijd. Omdat ze 2 wedstrijden na elkaar speelden konden ze geen lunch eten. Tussen de wedstrijden werd er gechilld en gezongen voor Matteo zijn 12de verjaardag 🎂 Ronny en Dany zijn daarom om ijsjes gegaan. In de avond was er weer fuif waar wij naartoe zijn geweest!

Vrijdag begon weer vroeg voor de j17, ze moesten weer om 7u opstaan voor hun laatste 2 wedstrijden van het tornooi. Het beloofde 2 lastige tegenstanders te zijn. De j17 begon met een zwakke wedstrijd tegen de Denen, maar maakten het daarna goed met winst tegen de Faroer eilanden. Voor de j14 begon de dag wat later. Ze speelde namelijk hun eerste wedstrijd om half 12. Deze wonnen ze na een moeilijke eerste helft met duidelijke cijfers. Voor de j12 begon de dag ook later zij moesten 3 wedstrijden spelen (waarvan coach Wouter blomme de laatste was vergeten) zij hebben hier 1 maal winst kunnen uithalen. We sloten de dag af met een bezoek aan het plaatselijke strand. De j12 had echter wat vertraging. Zij moesten na aankomst aan het strand terugkeren omdat ze toch nog een match moesten spelen. ‘s Avonds konden we dan nog wat rondhangen en chillen met de andere ploegen. De avond werd afgesloten met het traditionele vuurwerk.

Op zaterdag werd er rond 8 uur opgestaan. Iedereen had zijn koffer al voor een groot stuk klaargemaakt en daarna zijn we gaan ontbijten. Na het ontbijt is de valiezenrace dan gestart naar de bus. Rachid heeft ons geholpen alle koffers en alle bagage netjes in de bus te steken. Nadien hebben we ons lokaal netjes opgeruimd, geveegd en heeft Dany de sleutels aan de receptie afgegeven. We zijn dan vertrokken met een lokale Deense bus naar Farup Sommerland, een pretpark waar Dronninglund Cup al jaren mee samenwerkt. Iedereen heeft zich daar reuze geamuseerd. Massa’s kriebels in de buik, voor velen een nat pak en lekkere snoep en ijsjes. We hebben er ook samen geluncht en dan mekaar verteld welke attracties de leukste waren en we zeker moesten doen.  Rond 17:00 kwam Rachid ons dan oppikken en zijn we richting Eeklo vertrokken. Niet zonder nog een leuke groepsfoto te nemen natuurlijk. Op de terugrit zijn we dan gestopt bij Burger King om de traditie van onze buitenlandse tornooien in ere te houden.

Op zondagmorgen zijn we dan rond 08:00 in Eeklo aangekomen. Speciale dank aan de begeleiders Joeri, Julie, Dieter, Wouter, Ryan, Joren, Ronny en Dany.

Dit tornooi was voor HC Eeklo een prachtige afsluiter van een mooi seizoen. We willen dan ook alle spelers, ouders, supporters, vrijwilligers, coaches, bestuursleden van harte bedanken voor dit fantastische seizoen.

Geniet van de vakantie en tot heel binnenkort!