HC BAR-DE-Q EEKLO START SEIZOEN GOED

23 september 2019 13:45

Onze heren trokken dit weekend naar het West-Vlaamse Izegem voor hun eerste competitiewedstrijd van het nieuwe seizoen in Liga 2. De thuisploeg, nieuw in de reeks, was er op gebrand om te winnen voor eigen publiek en had deze ambitie eerder deze week al kracht bijgezet door een 30-30 gelijkspel tegen de Liga 1-ploeg van Kortrijk. Ook de Meetjeslanders hebben echter wel wat ambities dit seizoen. In vergelijking met vorig seizoen wisten ze zich te versterken met Bob Savat, Joeri De Rocker en Liam Longueville. Deze laatste kan jammer genoeg nog niet aantreden wegens een blessure. Ook Jelle De Sutter is dit seizoen opnieuw inzetbaar maar kampt momenteel met nog wat trainingsachterstand. Mocht Eeklo ook nog Lothar Dhont kunnen recupereren, beschikt het echt wel over een gestoffeerde kern voor het volledige seizoen. De ploeg van coach Koen Blondeel was dan ook vastbesloten om de twee punten mee naar huis te nemen.

De start van de partij was echter tergend traag. Na acht minuten spelen hadden beide ploegen slechts twee keer de netten doen trillen. De thuisploeg kon echter een kloof slaan van drie doelpunten en HCE was op achtervolgen aangewezen. De Eeklonaars probeerden een versnelling hoger te schakelen, maar ze hadden het moeilijk om een opening te vinden. Na een sobere eerste helft gingen beide ploegen rusten bij een 7-6 ruststand.

Na de rust kwam Eeklo met hernieuwde moed uit de kleedkamer en traag maar gestaag kwamen de bezoekers naast Izegem. Na sterk verdedigend werk onder impuls van een sterke Levi Longueville en sterk combinatiespel van onder andere Simon Roels en Ludovic Smet kwam Eeklo op 10-10. Er werd bloed geroken en de thuisploeg ging finaal kopje onder. Eeklo kon de kloof uitdiepen tot 14-21 en deed op die manier het nodige vertrouwen op voor de thuismatch tegen Brasschaat komend weekend.

Deze wedstrijd wordt gespeeld op zaterdag 28/09 om 20u00 in de Stedelijke Sporthal, we rekenen op de talrijke steun van het thuispubliek voor deze eerste thuiswedstrijd van het nieuwe seizoen.

Speelden mee voor HC Eeklo: Simon Callebaut, Bob Savat, Joren Van de Voorde, Joeri De Rocker, Ludovic Smet, Simon Roels, Bavo Berth, Pieter Borgers, Ewoud Van Vooren, Levi Longueville, Simon Fraeyman, Dylan Haans en Fabian Dhont