HC BAR-DE-Q EEKLO START SEIZOEN OOK IN EIGEN HUIS MET OVERWINNING

30 september 2019 14:30

Na de succesvolle seizoenstart met de overwinning op het veld van Izegem, bekampte Eeklo in zijn eerste thuiswedstrijd het gevaarlijke Brasschaat dat met een gelijkspel het seizoen opende. Brasschaat is een talentvolle en vinnige ploeg, maar Eeklo was erop gebrand om op zijn elan door te gaan. Nog zonder Liam Longueville weliswaar, maar voorts met complete ploeg op uitzondering van keeper Ewoud Van Vooren.

Eeklo ging geconcentreerd op zoek naar een sterke organisatie en was voornamelijk gebrand om de vinnige spelverdeler Robbe Van Winckel niet in de wedstrijd te laten komen. En dat deden de Eeklonaars met verve, Brasschaat had het erg moeilijk om tot scoren te komen. In tegenstelling tot vorige week, waar Eeklo amper 6 doelpunten kon maken tijdens de eerste helft, kwam de aanvalsmachine direct onder stoom. De hele ploeg bracht veel tempo aan de man, onder meer Bob Savat kon twee keer prikken. Ook hoekspeler Joeri De Rocker deed zijn duit in het zakje en zo kwam Eeklo na amper 12 minuten al 9-2 voor. Brasschaat herstelde vervolgens wel het evenwicht en sloop terug tot vijfdoelpuntenkloof. Het sein voor de thuisploeg om het gaspedaal nog ietsje meer in te duwen. Het moet gezegd, Brasschaat kende voornamelijk via rechteropbouwer Olivier Vangeel wel wat pech bij de afwerking, maar de knalprestatie van Eeklo sprak op zich. Pieter Borgers zette de ruststand op het bord: 18-7.

Match zo bij de rust eigenlijk al gespeeld, maar toch waarschuwde coach Blondeel voor laksheid en nonchalance. Eeklo kwam gemotiveerd uit de kleedkamer en bleef verdedigend sterk voor de dag komen. Aanvallend liep het echter wel moeizamer, de derde keeper van Brasschaat presteerde sterk en Eeklo miste nu veel open kansen. Bij Brasschaat heet de linkeropbouwer ook Borgers en het tor instinct zit duidelijk in de familienaam, want Koen Borgers scoorde gedurende de hele tweede helft zeer vlot. Iets te laks verdedigen toch bij de thuisploeg, waardoor Eeklo de kloof niet verder kon uitdiepen. Koen Blondeel gunde zijn sterke bank in het slot van de partij ook speelgelegenheid, zo scoorde Simon Callebaut nog knap 3 keer. Uiteindelijk zette Jelle De Sutter, terug van weggeweest na een wereldreis, de eindstand op het bord: 31-20.

Een sterke prestatie van de thuisploeg na een bijzonder sterke eerste en een matige tweede helft. Volgende week opnieuw een thuismatch tegen HC ’t Noorden, hopelijk kan HCE op dit élan verder gaan en een zes op zes halen!

Speelden mee voor HC Eeklo: Joeri De Rocker, Pieter Borgers, Simon Roels, Bob Savat, Joren Van de Voorde, Ludovic Smet, Fabian Dhont, Bavo Berth, Simon Callebaut, Levi Longueville, Kevin Lampo, Simon Fraeyman, Jelle De Sutter en Dylan Haans.