HC BAR-DE-Q EEKLO BEHAALT FELBEVOCHTEN ZEGE NA BOEIEND KIJKSTUK

7 oktober 2019 13:25

HC Bar-De-Q Eeklo startte het seizoen sterk met een vier op vier tegen Izegem en Brasschaat. Afgelopen zaterdag mochten de troepen van coach Koen Blondeel opnieuw thuis aan de bak tegen het Antwerpse HC ’t Noorden, dat afgelopen zomer vier versterkingen binnenhaalde en tegen Eeklo voor het eerst voltallig kon aantreden. De Meetjeslanders missen nog steeds aanwinst Liam Longueville omwille van blessure en ook Pieter Borgers moest verstek geven met een blessure. Het zou dus geen makkelijke opdracht worden in de Stedelijke Sporthal.

Het talrijk opgekomen thuispubliek zag een aantrekkelijk wedstrijdbegin met enkele snelle doelpunten aan beide kanten. Knap samenspel tussen Ludovic Smet, Joeri De Rocker, Simon Roels en Joren Van De Voorde resulteerde in enkele mooie doelpunten, maar desalniettemin waren het de bezoekers die de eerste tien minuten voor hun rekening namen, HCE stond 3-5 in het krijt.

Bob Savat en Levi Longueville maakten het ondertussen de verdediging van de Antwerpenaren knap lastig, waardoor Eeklo terug in de wedstrijd kon komen. De Meetjeslanders plaatsten een tussenversnelling en liepen uit tot 14-9, mede dankzij een rode kaart voor Aaron Peeters na een eerder drieste ingreep op een doorgebroken thuisspeler. Wat concentratieverlies voor de rust zorgde er echter voor dat de bezoekers konden milderen tot 14-11, waardoor ze vol hoop de kleedkamers indoken.

Wat dan volgde moet zowat de slechtste tien minuten van Eeklo dit seizoen geweest zijn. Eeklo was nergens en bij ’t Noorden lukte plots alles. Elk shot belandde tegen de netten en ondanks veel inzet liepen de bezoekers gezwind uit tot 15-17. Gelukkig sloeg de Eeklose motor net op tijd terug aan. Via een sterke Simon Roels, Ludovic Smet en Levi Longueville hees HCE zich opnieuw in het spoor van de bezoekers. Wat toen volgde was een razend spannend spelletje haasje-over. Elk om beurt kwamen beide ploegen op voorsprong en vier minuten voor tijd was bij een 25-25 gelijkstand alles te herdoen. De bezoekers verloren twee minuten voor tijd echter hun topschutter Niklas Thiele met een tijdsstraf, waardoor HCE de laatste twee minuten in overtal kon spelen. Ondanks de merkbare spanning werd dit al bij al goed benut door de Meetjeslanders en was het uiteindelijk een gedreven Joeri De Rocker die de 28-26 eindstand liet noteren.

Een felbevochten overwinning voor HCE na een spannende pot handbal met twee ploegen die er vol voor gingen. De wedstrijd was hard maar bleef quasi te allen tijde heel sportief. De supporters haalden opgelucht adem en zagen dat het goed was. Volgend weekend is HCE vrij, op zaterdag 19 oktober trekt het naar Waasmunster voor een nieuwe, belangrijke test. Volgende thuismatch is op zaterdag 2 november tegen Overpelt, we rekenen opnieuw op de steun van ons thuispubliek!

Speelden mee voor HC Eeklo: Simon Callebaut, Bob Savat, Joeri De Rocker, Joren Van De Voorde, Tuur De Waele, Ludovic Smet, Simon Roels, Bavo Berth, Mattice Criel, Ewoud Van Vooren, Simon Fraeyman, Levi Longueville en Fabian Dhont