HC BAR-DE-Q EEKLO LIJDT EERSTE PUNTENVERLIES TEGEN STERK WAASMUNSTER

21 oktober 2019 15:30

Na drie eerdere overwinningen moest HCE dit weekend aan de slag tegen Waasmunster, een ploeg die in het verleden meermaals een stugge tegenstander bleek te zijn.

In het begin van de wedstrijd tastten beide ploegen elkaar geduldig af en werd er vooral sterk verdedigd. Eeklo probeerde door de Wase afweer te geraken maar moest vaak zijn meerdere herkennen in de verdediging van de thuisploeg. Liam Longueville speelde zijn eerste wedstrijd sinds zijn transfer naar zijn thuisclub Eeklo en werd regelmatig in stelling gebracht. Pieter Borgers was nog steeds afwezig wegens blessure. De eerste helft verliep quasi gelijk opgaand en Eeklo ging rusten met een 10-8 achterstand.

In het begin van de tweede helft ging het licht echter even uit voor de Meetjeslanders. De verdediging werd al te vaak verrast door sterke shots vanuit stand terwijl kleine slordigheden de dooddoeners waren in aanval. Eeklo herpakte zich nog, maar het was helaas te laat, waardoor de wedstrijd eindigde op 22-17 in het voordeel van Waasmunster, een verdiende overwinning.

HC Eeklo is volgend weekend wedstrijdvrij en heeft twee weken tijd om te herbronnen.

Speelden mee voor HC Eeklo: Simon Callebaut, Bob Savat, Joren Van de Voorde, Lothar Dhont, Joeri De Rocker, Jelle De Sutter, Ludovic Smet, Simon Roels, Bavo Berth, Levi Longueville, Liam Longueville, Ewoud Van Vooren, Simon Fraeyman en Fabian Dhont