HC BAR-DE-Q EEKLO SPEELT GELIJK OP LEBBEKE

11 november 2019 14:50

Na drie weken zonder wedstrijd stond HC Eeklo voor één van de moeilijkste verplaatsingen van het seizoen tegen Elita Lebbeke, een ploeg die dit seizoen nog niet verloren had. Eeklo had daarentegen iets recht te zetten na de nederlaag op Waasmunster. HCE stond, op Pieter Borgers na, zo goed als compleet.

Eeklo startte geconcentreerd aan de partij en nam de beste start. Via Liam Longueville werd het snel 0-2. Lebbeke, een ploeg vol ervaring, bleef in het zog van de bezoekers dankzij enkele knappe doelpunten van Lieven Van Damme. De volledige eerste helft verliep bijzonder gelijk opgaand, al was het Eeklo dat vaak het voortouw kon nemen. Lebbeke is de best scorende ploeg uit de reeks, terwijl Eeklo voornamelijk teert op een sterke verdediging. Dit resulteerde in een vrij gesloten partij. De Meetjeslanders bleven zoeken naar gaten, maar vonden deze maar niet in een sterke afweer van de thuisploeg. Via Simon Fraeyman, Levi Longueville en Bavo Berth lukte Eeklo plots wel een driepuntenkloof vlak voor rust, al kon Thom Philips nog milderen tot 9-11 na een sterke eerste helft van beide ploegen.

Het geloof in de overwinning groeide stilaan bij Eeklo. Uitblinker Ludovic Smet bleef hard werken, trok de nodige gaten en kwam ook vaak zelf geregeld tot scoren. De voorsprong van Eeklo bleef intact. Dimitri Moeyersoons, topschutter bij Lebbeke, speelde in de eerste helft vrij onopvallend maar zijn klasse kwam plots wel bovendrijven met twee precieze schoten richting 14-16. In een verder heel sportieve partij, pakte de thuisploeg dan plots toch een rode kaart. HCE profiteerde van het overtal om kloof nog een doelpunt te vergroten, 16-20 met nog vijf minuten op de klok. Zowel Simon Roels als Joeri De Rocker misten daarna nog jammerlijk een open doelkans, waardoor het geloof bij de thuisploeg bleef bestaan. Met nog 7 seconden op de klok stond het 19-20 en nam de coach van Lebbeke een time-out. Extra cirkelspeler Sander Tirry brak nog door en scoorde de onverhoopte gelijkmaker voor de thuisploeg. Ontgoocheling troef bij de Meetjeslanders na een knappe prestatie bij de leider, deze wedstrijd had HCE altijd moeten controleren het einde.

Volgend weekend komt de ongeslagen leider Roeselare op bezoek. Als Eeklo zijn ambities wil waarmaken, houdt het maar beter de twee punten thuis. We rekenen op de talrijke steun van ons publiek tijdens de jaarlijkse friet- en stoofvleesavond, inschrijven kan nog tot en met dinsdag 12 november!

Speelden mee voor HC Eeklo: Simon Roels, Tuur De Waele, Ludovic Smet, Fabian Dhont, Ewoud Van Vooren, Simon Fraeyman, Levi Longueville, Liam Longueville, Bavo Berth, Bob Savat en Joeri De Rocker