HC BAR-DE-Q EEKLO HAALT UIT TEGEN LEIDER ROESELARE

17 november 2019 13:30

Op de jaarlijkse friet- en stoofvleesavond nam de eerste ploeg het op tegen de leider in het klassement, het West-Vlaamse Roeselare. Eeklo, dat na een 1 op 4 tegen Lebbeke en Waasmunster wel iets recht te zetten had, kon nog niet rekenen op Pieter Borgers.

Voor een volgelopen Eeklose sporthal waren het de Meetjeslanders die het best aan de match begonnen. Na de opworp door hoofdsponsor Bar-De-Q was het Levi Longueville die de score opende, al snel gevolgd door een attente Joeri De Rocker. HCE liep gezwind uit naar 4-0 via een sterke Bob Savat en de bezoekers wisten even niet van welk hout pijlen maken, vooral omdat ook keeper Ewoud Van Vooren heel sterk aan het spelen was.

De motor van de bezoekers leek dan toch even aan te slaan en na tien minuten kon Roeselare milderen tot 7-4. Een nieuwe tussenspurt via Ludovic Smet en Liam Longueville zorgde echter voor een nieuwe kloof van 10-4 na twintig minuten. Ook de jonge Tuur De Waele deed zijn duit in het zakje met een knappe goal vanop de hoekpositie. Roeselare probeerde een vuist te maken maar Eeklo versaagde niet en bleef aanvallend oplossingen vinden. Ook de verdediging werd goed dicht gehouden en de thuisploeg kon met een comfortabele 18-9 voorsprong de kleedkamers in.

Na de pauze leek er even beterschap in zicht voor Roeselare, maar Eeklo vond al snel het juiste ritme en kwam eigenlijk nooit meer in de problemen. Ook Simon Roels vond nu vlot de weg naar het doel en er werd bij momenten heel knap gecombineerd. In verdediging was het allemaal iets slordiger, waardoor Roeselare nu wel gelijke tred kon houden met Eeklo. Dichter dan zeven doelpunten kwamen ze echter nooit. Bob Savat tekende voor het dertigste doelpunt en in de slotseconden van de match zette Jelle De Sutter de 34-25 eindstand op het scorebord met een prachtig doelpunt. Een meer dan geslaagde avond voor de thuisploeg, die volgende week naar Mechelen moet, een ploeg die net boven Eeklo in de rangschikking staat. We hopen dat de lijn van dit weekend kan doorgetrokken worden.

Volgende thuismatch vindt plaats op zaterdag 30 november tegen Aalst. Bedankt aan alle supporters, we hopen dat jullie er dan opnieuw bij zijn!

Speelden mee voor HC Eeklo: Bob Savat, Joeri De Rocker, Jelle De Sutter, Tuur De Waele, Ludovic Smet, Simon Roles, Bavo Berth, Mattice Criel, Levi Longueville, Ewoud Van Vooren, Simon Fraeyman, Liam Longueville, Fabian Dhont en Kevin Lampo