HC BAR-DE-Q EEKLO NESTELT ZICH STEVIGER IN TOP DRIE

25 november 2019 10:20

Na de deugddoende en glansrijke overwinning tegen leider Roeselare, stond Eeklo opnieuw voor een belangrijk treffen op verplaatsing tegen Welta Mechelen, een ploeg met 1 punt meer in de rangschikking. Eeklo wilde het goede gevoel vasthouden en 2 punten bijschrijven op weg naar de bovenste regionen van het klassement.

Eeklo startte vorige week tegen Roeselare verschroeiend en ook nu werd de wedstrijd bijzonder sterk aangevat, een sterke Levi Longueville scoorde meteen 2 keer richting 0-3. De thuisploeg werd echter ook wakker vooral via schutter Yentof Bernaerts, die de stand na 8 minuten terug gelijk bracht. Het vertrouwen bij de bezoekers zit echter goed en met geconcentreerd en snel handbal nam Eeklo de wedstrijd resoluut in handen. Eeklo kwam vlot tot open doelkansen en ondanks een aantal onnodige missers liepen de bezoekers gezwind uit, kapitein Smet zette de 6-10 op het bord na een prachtig uitgespeelde aanval. Eeklo bleef zijn stempel drukken en hield zijn voorsprong vast. Eerste belangrijke moment in de wedstrijd kwam tot stand toen hoek Jasper Taminau een strafworp staalhard recht in het gezicht van keeper Ewoud Van Vooren knalde. Met zekerheid niet doelbewust, maar de rode kaart die volgde is natuurlijk wel volgens de regels. Eeklo in het voordeel denk je dan, maar enkele jammerlijke vergissingen bij het wisselen later moest ook de Eeklose hoek Joeri De Rocker een 3de tijdstraf en rode kaart slikken, zonde! Na een boeiende eerste helft ging Eeklo toch met een verdiende voorsprong rusten: 11-15.

Mechelen kwam met veel energie uit de kleedkamer, maar aanvankelijk leek Eeklo niet onder de indruk, een driepuntenkloof werd terug uitgebouwd tot een verschil van vijf via de vinnige Jelle De Sutter. Maar plots stokte de machine van Eeklo even. De ingevallen keeper van Mechelen stopte een strafworp en etaleerde zijn kunnen met nog een aantal belangrijke reddingen en aan de overzijde lukte bij Mechelen nu wel alles. Vooral Vincent Vervaele kwam nu onder stoom en plots stond Mechelen bijna langszij. Eeklo kwam nu onder druk te staan en de wedstrijd werd een pak bitsiger. De tijdstraffen volgden elkaar snel op en Mechelen kwam 10 minuten voor tijd langszij: 20-20. Op zich geen man overboord bij Eeklo, want de mindere periode kon niet blijven duren, Ludovic Smet en Liam Longueville zetten orde op zaken en zorgden opnieuw voor een kloofje. In een razend spannende slotfase geraakte Mechelen niet langszij en Bob Savat schoot Eeklo 2 minuten voor tijd richting 22-24. Eeklo miste nog een strafworp, maar terugkeren kon Mechelen niet meer. In een bijzonder hectische slotminuut kookten de potjes zelfs nog over. Na een hard duel tussen Simon Roels en Jeroen Van Meert volgde wat haantjesgedrag heen en weer, waarna uiteindelijk nog een paar rode kaarten vielen aan Mechelse zijde. Een onnodig slot tegen de voorts sympathieke Maneblussers. Meteen na de wedstrijd boden beide partijen hun excuses aan en werd er verbroederd in de kantine. Hoe dan ook een zeer belangrijke overwinning voor Eeklo, dat nu over Mechelen klimt naar de 3de plaats in de rangschikking.

Volgende week speelt Eeklo tegen Aalst. De Ajuinen staan voorlaatste in het klassement, maar de uitslagen bewijzen week na week dat dit een te duchten tegenstander is. Eeklo moet in eigen huis echter vol voor winst durven gaan. We rekenen op de talrijke steun van het publiek, afspraak om 20u in het Eeklose sportpark!

Speelden mee voor HC Eeklo: Simon Roels, Liam Longueville, Tuur De Waele, Ludovic Smet, Bob Savat, Joeri De Rocker, Bavo Berth, Jelle De Sutter, Simon Fraeyman, Levi Longueville, Fabian Dhont en Ewoud Van Vooren