HC BAR-DE-Q EEKLO WINT TEGEN POTIG AALST

2 december 2019 16:42

Na de belangrijke overwinning op Mechelen vorig weekend, nam HCE het deze week op tegen Aalst, de laatste in het klassement. Als Eeklo bovenaan een rol van betekenis wil spelen dit seizoen, is het belangrijk om in deze wedstrijden geen steken te laten vallen. Desalniettemin wisten de troepen van coach Koen Blondeel dat ze voor een moeilijke opdracht stonden, aangezien Aalst traditioneel een moeilijk te bekampen ploeg is. Bovendien moet Eeklo het nog steeds zonder de geblesseerde Pieter Borgers, toch een serieuze aderlating. Ook Joren Van De Voorde is al enkele weken buiten strijd met klierkoorts.

Na een trage start was het Levi Longueville die de score kon openen. Wat volgde was een heel traag openingskwartier dat bij momenten pijn deed aan de ogen. De bezoekers knokten voor elke bal en hun keeper liet zich opmerken met enkele knappe reddingen. Eeklo vond moeilijk oplossingen maar kon via Simon Roels toch ietwat uitlopen, 4-2 na veertien minuten. Aalst speelde het spel echter gewiekst en haalde alle tempo uit de match. De spelregels rond passief spel werden weliswaar toegepast, al was het wel met enige vertraging bij elke aanval. Topschutter Jahya Lahlou werd enkele malen in stelling gebracht en keeper Ewoud Van Vooren had geen verhaal. Aalst kwam gelijk en kon na twintig minuten voor het eerst op voorsprong komen, 5-6. Eeklo kwam nauwelijks tot scoren toe en Aalst kreeg met de minuut meer vertrouwen. Heel wat betwistbare fases werden bovendien licht bestraft, waardoor Aalst met een 7-9 voorsprong kon gaan rusten. 7 doelpunten in één helft is veel te weinig voor dit Eeklo en de spelers dropen ontgoocheld af naar de kleedkamer.

Na de rust aanvankelijk meer van hetzelfde; de Meetjeslanders kwamen niet tot scoren en het duurde tot minuut 38 voor Eeklo op voorsprong kon komen, 10-9 via Simon Fraeyman. Keeper Fabian Dhont pakte uit met aan aantal knappe reddingen en gaf zijn ploeg zo de ademruimte om de voorsprong ietwat uit te bouwen. Twee doelpunten op rij van Simon Roels zorgden voor een 14-11 stand met nog een kwartier te spelen. Ondertussen begonnen de Aalsterse potjes naar traditie al wat over te koken. De scheidsrechters probeerden het onder controle te houden, maar slaagden niet altijd in deze moeilijke opdracht. Ondertussen bleven de bezoekers via Lahlou regelmatig hun doelpunt meepikken. Tien minuten voor tijd volgde dan een fase op tegenaanval waarin twee spelers van Aalst tegelijk rood gekregen konden hebben na een drieste ingreep op een doorgebroken speler van Eeklo. Er gebeurde echter niets, de scheidsrechter gaf achteraf toe dat het te snel ging. Scheidsrechters zijn uiteraard ook maar mensen en we kunnen hier wel begrip voor opbrengen. Het is wel jammer dat de fysieke integriteit van onze spelers op deze manier in gevaar gebracht wordt. Ondertussen noteerden we het eerste doelpunt van jeugdproduct Mattice Criel, die knap kwam invallen en niet uit de toon viel als zestienjarige, toch knap! Aalst bleef aanklampen en kwam drie minuten voor tijd terug tot 18-16. Een drieste ingreep van Lars De Buyser op de doorgebroken Mattice Criel leverde echter een directe rode kaart op voor de bezoekers. De poppen gingen nu helemaal aan het dansen maar Eeklo bleef kalm en uiteindelijk waren het de broertjes Longueville die met twee knappe doelpunten de 21-17 eindstand op het bord konden zetten.

Een letterlijk felbevochten overwinning maar wel een verdiende voor HC Eeklo. De ploeg die wilde handballen heeft de twee punten thuis kunnen houden. Alle respect voor de tegenstanders die op hun manier en met hun wapens de punten proberen te veroveren, enkel de zware overtredingen en het onnodig agressieve spel siert hen niet en zijn niet nodig…

Volgende week neemt HC Eeklo het op tegen Uilenspiegel. Bij winst kan Eeklo zijn positie in de top drie nog wat verstevigen. Op zaterdag 14 december speelt Eeklo dan de laatste thuiswedstrijd van 2019 tegen Olva Brugge. We rekenen op de massale steun van het thuispubliek om ons naar een nieuwe overwinning te schreeuwen!

Speelden mee voor HC Eeklo: Bob Savat, Ryan Stofferis, Joeri De Rocker, Jelle De Sutter, Ludovic Smet, Simon Roels, Mattice Criel, Ewoud Van Vooren, Simon Fraeyman, Liam Longueville, Levi Longueville en Fabian Dhont