HC BAR-DE-Q EEKLO WINT VLOT OP UILENSPIEGEL

9 december 2019 17:50

Na de moeizame overwinning tegen Aalst, nam HCE het dit weekend op tegen het Antwerpse Uilenspiegel. Eeklo kon voor deze wedstrijd Pieter Borgers recupereren, terug na een langdurige blessure. Langs de andere kant moest het wel kapitein Ludovic Smet missen omwille van een blessure en ook Levi Longueville kon er door werkomstandigheden niet bij zijn. De Meetjeslanders konden dit seizoen dan ook nog nooit op volle sterkte aantreden, maar we hopen dat het er na Nieuwjaar toch eens van komt.

Eeklo nam een ware blits start en greep de thuisploeg meteen naar de keel, 0-6 via een sterke Pieter Borgers en een vlot scorende Liam Longueville. De Antwerpenaren likten hun wonden en trachten dan toch een vuist te maken met enkele knappe doelpunten van onder andere Robin Broeckx als gevolg. Na twaalf minuten stond het 5-9 in een wedstrijd die goed op en af ging. De Eeklose verdediging begon steeds beter te sluiten en het gemis van Levi Longueville werd meestal goed opgevangen. De thuisploeg vond geen gaten meer en aan de overzijde vonden ook een snedige Simon Roels en een aalvlugge Bob Savat vlot de weg naar de netten. Hierdoor kon HCE rustig uitlopen en was de wedstrijd bij een 6-20 ruststand eigenlijk al gespeeld.

Na de rust meer van hetzelfde. Eeklo domineerde en ook Simon Fraeyman, Ryan Stofferis en Mattice Criel konden het doelpuntenverschil verder aandikken. Ook de knappe prestatie van beide keepers mag niet onopgemerkt blijven in dit verhaal. De tegenaanval werd snel gelanceerd en de Meetjeslanders bleven vlot combineren. Een sportief Uilenspiegel onderging en deed zijn best om zoveel mogelijk weerwerk te bieden en bij momenten lukte dit aardig. Het jonge scheidsrechter duo had de match goed in handen en floot strikt en consequent, wat bij momenten een ware verademing was voor deze twee aantrekkelijk handballende ploegen. Coach Koen Blondeel zag dat het goed was en liet iedereen voldoende speelgelegenheid. Uiteindelijk was het Liam Longueville die de 13-36 eindstand op het bord zette met een strak shot in de kruising. Door deze overwinning komt Eeklo op de eerste plaats in Liga 2, al dient gezegd dat zowel HCE als nog enkele andere clubs nog één of twee inhaalwedstrijden te goed hebben. Het klassement geeft dus een ietwat vertekend beeld.

Volgende week neemt HCE het thuis op tegen Olva Brugge, dit in de laatste wedstrijd van 2019. Afspraak op zaterdag 14/12 om 20u in de Stedelijke Sporthal, we hopen op de talrijke steun van het thuispubliek om ons naar de overwinning te schreeuwen!

Speelden mee voor HC Eeklo: Pieter Borgers, Joeri De Rocker, Fabian Dhont, Simon Fraeyman, Liam Longueville, Simon Roels, Bob Savat, Ryan Stofferis, Ewoud Van Vooren en Mattice Criel