HC BAR-DE-Q EEKLO GAAT MET GOED GEVOEL NAAR WINTERSTOP

15 december 2019 12:25

Met één wedstrijd minder gespeeld stond HC Bar-De-Q Eeklo na vorig weekend op de eerste plaats in het klassement na de eerste seizoenshelft. Een mooie positie, maar de prijzen worden uiteraard maar verdeeld op de meet. De thuismatch tegen Olva Brugge was de laatste wedstrijd van 2019 en zoals bij elke wedstrijd in deze reeks, viel ook nu de tegenstand niet te onderschatten. De troepen van Hans Boury lieten de voorbije drie weken een zes op zes aantekenen, Eeklo was dus gewaarschuwd. Bovendien mist Eeklo nog steeds kapitein en sterkhouder Ludovic Smet, out met een knieblessure. Hopelijk kan hij na Nieuwjaar opnieuw aansluiten.

Het waren dan ook de bezoekers die de score openden, bij Eeklo sloeg de motor pas aan in de derde minuut. Via Pieter Borgers, Ryan Stofferis en Liam Longueville liep HCE uit tot 3-1. Brugge was niet onder de indruk en speelde goed mee via een sterke Alex Van Haverbeke en een snelle Lieven Vanhaecke. Keeper Ewoud Van Vooren was echter bij de pinken, hij verdedigde zijn netten met verve. Defensief zat het goed bij de Eeklonaren en quasi alle spelers kwamen tot scoren, via Simon Roels en Bob Savat kon Eeklo uitlopen tot 8-3 na een kwartier. De wedstrijd ging goed heen-en-weer en het tempo lag hoog aan beide kanten. Eeklo bouwde de voorsprong gestaag uit en ook goed ingevallen Levi Longueville deed zijn duit in het zakje. De thuisploeg bokste enkele knappe aanvallen in elkaar maar was hier en daar wat ongelukkig bij de afwerking, al dient gezegd te worden dat De Kemel ook wel enkele gemaakte doelpunten voorkwam. Hierdoor bleef de schade aan de rust beperkt voor Brugge, 19-9 via een vlotscorende Jeroen Vanbiervliet aan Brugse zijde.

Na de rust ging de wedstrijd geheel gelijk op. De bezoekers bleven zich kranig verweren en Eeklo vond moeilijker de opening. Enkele open kansen werden dan ook nog gemist, waardoor Brugge zelfs even dichter kon sluipen via Klaas Vandewal en opnieuw Vanbiervliet, 24-16 met nog een kwartier te spelen. Eeklo prikte tegen via een snelle Joeri De Rocker en ook Mattice Criel bevestigde de goede prestaties van de voorbije weken. De verdediging sloot echter minder goed dan in de eerste helft, waardoor Brugge voortdurend in de match bleef. Dichter dan zeven doelpunten kwamen ze echter nooit en in de laatste vijf minuten zette Eeklo alsnog wat orde op zaken met een knap doelpunten van Simon Fraeyman. Ook Bob Savat kwam nog knap tot scoren vanop rechterhoek en uiteindelijk was het good old Levi Longueville die de kers op de taart zette en met de 37-26 voor het laatste doelpunt van 2019 tekende.

Eeklo gaat zo als leider in de winterstop, een lijn die we na Nieuwjaar hopen door te trekken. In de eerste seizoenshelft werd duidelijk dat, afhankelijk van de vorm van de dag, iedereen in deze reeks van iedereen kan winnen. Het zal een zaak zijn om gefocust te blijven tot het einde van het seizoen en geen enkele opdracht te onderschatten. Op deze manier maakt HCE een kans om de eerste plaats te behouden, al is de tegenstand van Roeselare, Waasmunster en Lebbeke meer dan te duchten. Langs deze weg willen we ook onze trouwe supporters bedanken voor hun steun het afgelopen jaar, we hopen jullie in 2020 allemaal terug te zien!

Speelden mee voor HC Eeklo: Bob Savat, Ryan Stofferis, Joeri De Rocker, Tuur De Waele, Simon Roels, Mattice Criel, Pieter Borgers, Ewoud Van Vooren, Simon Fraeyman, Liam Longueville, Levi Longueville en Fabian Dhont